Autor:

Kynutá bábovka s Margot a džemem

Střední
Těsto
Hladká mouka 350 g
Droždí 30 g
Mléko
vlažné
150 ml
Cukr krupice 1 lžíce
Hera
rozehřátá
60 g
Sůl 1 špetka
Náplň
Džem
podle chuti
1 sklenice
Margotka 2,5 ks
Máslo
nebo Hera - rozehřátá
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten pak přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a vypracujeme vláčné těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na placku, na níž pak natřeme džem,na džem nastrouháme Margotky a ty pak ještě pokapeme rozehřátým máslem. Kraje placky trochu přehneme dovnitř a zavineme do rolády, kterou pak opatrně přemístíme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 45 min. při 180 °C.(horkovzduch).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kynutá bábovka s Margot a džemem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web