Květákový paprikáš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák větší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 8
      ks žampiony 6-8
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      šálek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme ho okapat. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampióny, zasypeme sladkou paprikou a osmahneme. Podlijeme troškou vody a podusíme. Přidáme květák a kysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem dobře promícháme a necháme chvilku povařit. Zbytek vývaru a část květáku můžeme použít na polévku.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    4. 10. 2005 13:26

    Vcelku dobré. Ale místo zakysané smetany použít smetanu ke šlehání do které jsme přidali asi 1 - 3 lžíce hl. mouky na zahuštění.