Autor:

Květákový nákyp s nivou

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Žampiony 200 g
Sýr Niva 250 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Mletý kmín 1 špetka
Cibule
menší
1 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Ovesné vločky 2 lžíce
Strouhanka
2-3
3 lžíce
Vejce 3 ks

Postup přípravy:

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce pri 750 W cca 5-6 minut), ne úplně doměkka. Ještě teplý posekáme na drobné kousky. Pokrájené žampióny podusíme na 1 lžíci oleje, posolíme, nepodléváme, jen mícháme. Když se šťáva vydusí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku podusíme. Vmícháme do květáku, přidáme najemno nastrouhanou nivu, žloutky z vajec, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků. Dáme na pekáč, nejlépe teflonový nebo silikonový, na který jsme dali 1 lžíci oleje. Jiný pekáč vymažeme lépe. Upečeme při 175 °C za cca 20-25 minút dorůžova.

Podáváme s bramborovou kaší nebo jen zeleninovým salátem. Je to velmi chutné teplé, i studené a velmi lehké jedlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Květákový nákyp s nivou

Komentáře

  1. Tomáš Dimmer   30.07.2007 | 8:03 | reagovat |

    Jídlo bylo opravdu výtečné! Jen bych si dovolil podotknout, že 20-25 minut při 175°C je málo. Zapékali jsme 45 minut a bylo to akorát.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web