Autor:

Květákový nákyp II.

Střední
Ingredience
Květák  
Cibule  
Krupice  
Mléko  
Vejce  
Olej  
Strouhanka  
Sůl  
Vegeta  
Pepř mletý  
Muškátový květ  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Květák (mladé zelí, kapustu) rozebereme na přiměřené kousky a ovaříme ve slané vodě, ne příliš do měkka.
Na oleji osmahneme cibulku, zasypeme krupicí, krátce osmahneme, zalijeme mlékem a uvaříme velmi hustou „krupici“. Krupici necháme mírně vychladnout, a vmícháme celá vejce, směs ochutíme solí, vegetou, pepřem a muškátovým květem.
Pekáček s vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dno pekáčku poklademe ovařenou zeleninou a zalijeme krupicovou směsí. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.
Podáváme teplé i studené s nakládanou nebo čerstvou zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Květákový nákyp II.

Komentáře

  1. rostak65   11.07.2015 | 12:31 | reagovat |

    Jde to uvařit i bez uvedených dávek a množství surovin, ale my slabší kuchaři bychom to uvítali. O:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web