Květákový dort

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg mleté maso - míchané
    • 1
      ks květák
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1,5
      dl mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo na vymazání formy a strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, orestujeme, přidáme mleté a také orestujeme. Květák uvaříme do poloměka a rozebereme na růžičky. Formu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a střídáme vrstvy mletého a růžičky květáku, solíme a pepříme dle chuti. Nakonec vše zalijeme vejci rozmíchanými v mléce a dáme do předehřáté trouby asi na 1/2 hodiny zapéct. Upečené krájíme jako dort a jako přílohu můžeme podávat brambory a salát.
2
Jinak je to moc dobré i za studena.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    1. 8. 2008 18:05

    Výborný nápad!!! Vidím,že Olda se dočkal receptu na květák trochu jinak.Rozhodně to zkusíme a vrátíme se k hodnocení.