Květákový bramborák

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce strouhanka + na obalení
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství květáku dáme přiměřené množství vajec, zamícháme, přidáme strouhanku a mouku. Musí se nám vytvořit hustší těsto. Osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Lžící nabereme těsto, trochu obalíme ve strouhance a na pánvi vytvoříme menší placičky. Smažíme v oleji cca 2 min. z každé strany do zlatova.
2
Výborné k novým bramborám.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    4. 2. 2008 20:22

    Je to příjemná změna.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    20. 9. 2005 04:27

    Delam tyto bramboracky podobne viz.recept "kvetakove placicky s nivou,nebo brynzou"