Autor:

Květákový bramborák

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Květák 1 ks
Vejce  
Hladká mouka 5 lžíce
Strouhanka
+ na obalení
5 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Rostlinný olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství květáku dáme přiměřené množství vajec, zamícháme, přidáme strouhanku a mouku. Musí se nám vytvořit hustší těsto. Osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Lžící nabereme těsto, trochu obalíme ve strouhance a na pánvi vytvoříme menší placičky. Smažíme v oleji cca 2 min. z každé strany do zlatova.
Výborné k novým bramborám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Květákový bramborák

Komentáře

  1. Petra   04.02.2008 | 20:22 | reagovat | závadný

    Je to příjemná změna.

  2. marcela slamdeckova   20.09.2005 | 4:27 | reagovat | závadný

    Delam tyto bramboracky podobne viz.recept "kvetakove placicky s nivou,nebo brynzou"

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web