Květákovo - okurkový salát

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g květák cca
    • sůl
    • 1
      ks cibule větší
    • 200
      g nakládané okurky
    • 3
      ks vařená vejce (nejsou nutná)
    • 250
      ml majonéza nebo zakysaná smetana
    • pepř mletý
    • lák z okurek dle chuti a potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě (na skus), scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a drobně pokrájené kyselé okurky a natvrdo uvařená a oloupaná vejce, osolíme, opepříme. Přidáme majolku nebo zakysanku (můžeme dát i půl na půl), promícháme, je-li třeba, naředíme pár lžičkami láku a dáme do chladna alespoň na dvě hodiny proležet.
2
Podáváme jak samotné, tak k pečivu nebo smaženému řízku...
3
Dochutit můžeme i plnotučnou hořčicí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    10. 3. 2017 12:17

    Mńam! To byl výborný salát a také skvělá příloha, děkuji, určitě ho budu ještě dělat.

  • Riegrová
    Riegrová |

    14. 10. 2015 14:02

    Je skvělý, nemám co bych vytkla.

  • Jaroslava Tomková
    Jaroslava Tomková |

    24. 8. 2015 08:57

    Myslela jsem si, že to bude dobré, ale i tak jsem byla v úžasu jak je výborný. Děkuji za recept.

  • Jaroslava Tomková
    Jaroslava Tomková |

    19. 4. 2015 20:31

    Velmi jedlý a nikdo neuhodl z čeho je než jsem to prozradila. Určitě budu dělat častěji, hlavně až bude lacinější květák.

  • Lenka Žídková
    Lenka Žídková |

    21. 7. 2014 13:38

    Doporučuju, je to dobrota.