Autor:

Květákové smaženky

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Hladká mouka 6 lžíce
Vejce 2 ks
Mléko  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Květák uvaříme do měkka, z mouky, žloutků a mléka uděláme vláčné těstíčko (jako na palačinky), do těsta přidáme nadrobno nakrájený květák a pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků - těsto připravujeme podle velikosti květáku, když je květák velký, uděláme těsta více.

Hmota by měla být velmi kyprá a nadýchaná. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Velmi syté jídlo chudých :o)) ale dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Marocké kuskusové karbanátky Placičky: Chuťovka nejen k pivu Články z

Komentáře k receptu: Květákové smaženky

Komentáře

  1. čamda   11.09.2007 | 17:39 | reagovat |

    Dělám podobné, jen přidávám pro barvu mraženou zeleninu - např.mrkev, hrášek, kukuřice, občas (když je v lednici i tvrdý nastr. sýr). Aby plačičky nebyly nasáklé olejem, přidávám půl sáčku prášku do pečiva. Ten bych poradila i do bramboráků, bezva věc, nejsou tak moc mastné (i když dáte na ubrousek) a jsou nadýchané. :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web