Květákové smaženky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvaříme do měkka, z mouky, žloutků a mléka uděláme vláčné těstíčko (jako na palačinky), do těsta přidáme nadrobno nakrájený květák a pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků - těsto připravujeme podle velikosti květáku, když je květák velký, uděláme těsta více.
2
Hmota by měla být velmi kyprá a nadýchaná. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Velmi syté jídlo chudých :o)) ale dobré.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • čamda
    čamda |

    11. 9. 2007 17:39

    Dělám podobné, jen přidávám pro barvu mraženou zeleninu - např.mrkev, hrášek, kukuřice, občas (když je v lednici i tvrdý nastr. sýr). Aby plačičky nebyly nasáklé olejem, přidávám půl sáčku prášku do pečiva. Ten bych poradila i do bramboráků, bezva věc, nejsou tak moc mastné (i když dáte na ubrousek) a jsou nadýchané. :-))