Autor:

Květákové smaženky

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Hladká mouka 6 lžíce
Vejce 2 ks
Mléko  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Květák uvaříme do měkka, z mouky, žloutků a mléka uděláme vláčné těstíčko (jako na palačinky), do těsta přidáme nadrobno nakrájený květák a pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků - těsto připravujeme podle velikosti květáku, když je květák velký, uděláme těsta více.

Hmota by měla být velmi kyprá a nadýchaná. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Velmi syté jídlo chudých :o)) ale dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Velká sýrová nakládačka Články z

Komentáře k receptu: Květákové smaženky

Komentáře

  1. čamda   11.09.2007 | 17:39 | reagovat |

    Dělám podobné, jen přidávám pro barvu mraženou zeleninu - např.mrkev, hrášek, kukuřice, občas (když je v lednici i tvrdý nastr. sýr). Aby plačičky nebyly nasáklé olejem, přidávám půl sáčku prášku do pečiva. Ten bych poradila i do bramboráků, bezva věc, nejsou tak moc mastné (i když dáte na ubrousek) a jsou nadýchané. :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web