Autor:

Květákové řezy

Snadné
Ingredience
Květák
rozebraný na malé růžičky
375 g
Cibule
velká - nakrájená
1 ks
Anglická slanina
na kostky
6 plátek
Sýr 1 hrnek
Hladká mouka 125 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Rostlinný olej 125 ml
Vejce
rozmíchaná
5 ks
Květákové řezy

Postup přípravy:

Vše smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme nejlépe dřevěnou špejli, kterou zapíchneme doprostřed. Je-li zapotřebí, pečeme déle.

Vytáhneme z trouby a krájíme v pekáčí na porce. Vhodné jako rychlá večeře, nebo příloha. Můžeme také použít jinou zeleninu, brokolici, cuketu, špenát, žampiony nebo kombinovat. Sůl přidáváme podle potřeby (záleží na slanosti sýru a slaniny).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
2+
4.5 22 5 1
Palačinky se špenátem Recept na víkend: Palačinky se špenátem Články z

Komentáře k receptu: Květákové řezy

Komentáře

  1. marie29   06.02.2012 | 19:39 | reagovat |

    Tak jsem také vyzkoušela.. květáky jsem dala dva menší, místo slaniny zbytku salámů co dům dal, olej jsem vynechala, pouze jsem lehce vymastila zapékací pekáč, vejce jsem dala jen 4 a přidala ještě koření: pepř, mletou papriku, špetku kmínu a špetku muškátového květu... a velmi jsme si pochutnali :-[

  2. Elen   24.06.2011 | 12:50 | reagovat |

    Přidávám se k ostatním fanouškům tohoto receptu, je bezva! Snadné a chutné! Použila jsem syrový květák i cibulku (kterou zpravidla před zapékáním osmahnu- tady ne!) a pekla 40 minut, protože jsem měla vyšší "těsto". Oleje stačí opravdu méně a příště to zkusím s vegetou nebo nějakým kořením, pepř a sůl nestačili... Díky

  3. Hana Kujalová   02.07.2009 | 9:26 | reagovat |

    Výborné, ale cholesterolová bomba :o) Doporučuji odlehčenou variantu: větší podíl květáku (použít celý květák střední velikosti), ubrat aspoň 1 vejce, oleje stačí 2 až 3 lžíce (a použít jej na osmahnutí cibulky a libové slaniny), zbylou část oleje nahradit několika lžícemi mléka. Špetka vegety a muškátového květu řezům dodá ještě lepší chuť.

  4. Ostružina Lesní   29.05.2009 | 14:43 | reagovat |

    Terezko , já květák trochu povařím , ale ne úplně doměkka. Možná to jde i ze syrového , ale nezkoušela jsem to .

  5. Tereza Nováková   28.05.2009 | 22:22 | reagovat |

    Ten květák prosím syrový nebo vařený?

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web