Autor:

Květákové řezy

Snadné
Ingredience
Květák
rozebraný na malé růžičky
375 g
Cibule
velká - nakrájená
1 ks
Anglická slanina
na kostky
6 plátek
Sýr 1 hrnek
Hladká mouka 125 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Rostlinný olej 125 ml
Vejce
rozmíchaná
5 ks
Květákové řezy

Postup přípravy:

Vše smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme nejlépe dřevěnou špejli, kterou zapíchneme doprostřed. Je-li zapotřebí, pečeme déle.

Vytáhneme z trouby a krájíme v pekáčí na porce. Vhodné jako rychlá večeře, nebo příloha. Můžeme také použít jinou zeleninu, brokolici, cuketu, špenát, žampiony nebo kombinovat. Sůl přidáváme podle potřeby (záleží na slanosti sýru a slaniny).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
2+
4.5 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 22x)
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Květákové řezy

Komentáře

  1. marie29   06.02.2012 | 19:39 | reagovat | závadný

    Tak jsem také vyzkoušela.. květáky jsem dala dva menší, místo slaniny zbytku salámů co dům dal, olej jsem vynechala, pouze jsem lehce vymastila zapékací pekáč, vejce jsem dala jen 4 a přidala ještě koření: pepř, mletou papriku, špetku kmínu a špetku muškátového květu... a velmi jsme si pochutnali :-[

  2. Elen   24.06.2011 | 12:50 | reagovat | závadný

    Přidávám se k ostatním fanouškům tohoto receptu, je bezva! Snadné a chutné! Použila jsem syrový květák i cibulku (kterou zpravidla před zapékáním osmahnu- tady ne!) a pekla 40 minut, protože jsem měla vyšší "těsto". Oleje stačí opravdu méně a příště to zkusím s vegetou nebo nějakým kořením, pepř a sůl nestačili... Díky

  3. Hana Kujalová   02.07.2009 | 9:26 | reagovat | závadný

    Výborné, ale cholesterolová bomba :o) Doporučuji odlehčenou variantu: větší podíl květáku (použít celý květák střední velikosti), ubrat aspoň 1 vejce, oleje stačí 2 až 3 lžíce (a použít jej na osmahnutí cibulky a libové slaniny), zbylou část oleje nahradit několika lžícemi mléka. Špetka vegety a muškátového květu řezům dodá ještě lepší chuť.

  4. Ostružina Lesní   29.05.2009 | 14:43 | reagovat | závadný

    Terezko , já květák trochu povařím , ale ne úplně doměkka. Možná to jde i ze syrového , ale nezkoušela jsem to .

  5. Tereza Nováková   28.05.2009 | 22:22 | reagovat | závadný

    Ten květák prosím syrový nebo vařený?

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web