Květákové překvápko

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 1
      kg brambory vařené
    • 300
      g měkký salám
    • 150
      g sýr gouda
    • 4
      ks vejce
    • pórek
    • bylinková sůl
    • pepř celý
    • 1
      kelímek smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák uvaříme v osolené vodě, ne úplně do měkka. Pekáček vymažeme a dno poklademe plátky vařených brambor. Osolíme je a opepříme. Na ně rozložíme vařený květák, šunku pokrájenou na kousky a osmahnutou na oleji. Zasypeme pórkem. Nahoru dáme další vrstvu brambor. Posypeme je strouhaným sýrem, zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Zapečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anna Schútzova
    Anna Schútzova |

    18. 9. 2016 11:55

    Dala jsem tam mleté maso cibule ,česnek kořen zelenina ,libeček ,zel.petržel porek vše orestovala a dala na brambory, na horu opět. Brambory na ňe strouhaný sýr dala na pul hodinky zapéct a zalila jsem to jedna smetsna čtyři vajíčka ,trochu kurkumi , muškat.ořišek nastrouhám súl ,pepř přeji dobrou. Chuť :'(

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 11. 2008 09:26

    Robila som so špekáčikmi a bolo to výborné.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    11. 6. 2008 20:54

    Tak nevím.Gothaj nebo šunka ?Myslím, že je to trochu rozdíl.