Květákové krokety III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 0,5
      l mléko
    • 6
      lžíce mouka
    • 40
      g máslo
    • 10
      g parmazán
    • 1
      ks vejce
    • 1,4
      ks cibule strouhané cibule
    • sůl špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, drobně rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti.
2
Mléko dáme vařit; když je horké, zamícháme do něho mouku rozetřenou s rozpuštěným máslem a za stálého míchání necháme na plotně zahoustnout v omáčku, kterou pak dáme prochladnout a do studené vmícháme rozsekaný udušený květák, ustrouhaný sýr a cibuli, 1 vejce a špetku soli. Je-li těsto řídké, přidáme 3 lžíce strouhanky. Z těsta lžící vykrajujeme krokety, které po obou stranách na plotně v pánvi na oleji nebo másle opékáme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.