Květákové krokety II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák střední (asi 350g)
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks žemle
    • 100
      ml mléko přibližně
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Uvaříme je téměř doměkka v osolené vodě. Nasekáme a přidáme žemle (předem nakrájené a namočené v mléce), sůl, 2 vejce, mouku a promícháme. Z těsta tvoříme malé krokety oválného tvaru a obalujeme ve vejci a pak ve strouhance a usmažíme.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    21. 1. 2008 00:42

    dá se to dát do mrazáku?

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    12. 1. 2008 08:24

    Jestli ano, tak se moc omlouvám:o(

  • Petr
    Petr |

    9. 1. 2008 17:20

    není to stejný recept jako krokety III