Květáková žemlovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks rohlík (Nebo žemlí)
    • 1
      ks květák Menší
    • 2
      ks klobása (Mohou být i zbytky uzenin)
    • 2
      dl mléko
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky, uvaříme skoro do měkka, poté scedíme. Rohlíky nakrájíme na plátky, klobásku na kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu rohlíků, navrstvíme květák, posypeme klobáskou, zakryjeme vrstvou rohlíků. V mléce rozkvedláme vejce se solí a pepřem a zalejeme rohlíky. V troubě při střední teplotě pečeme asi 40 minut.
2
Podáváme teplé se salátem. Můžeme vylepšit o strouhaný sýr, který zamícháme do mléka.
Zařazení: Maso Uzené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nerusa
    nerusa |

    23. 11. 2012 13:32

    Pochutnali jsme si :-)

  • Valerie Kocábová
    Valerie Kocábová |

    28. 6. 2008 14:23

    Vynikající, díky za skvělý receptík, místo klobásek jsem použila uzenou rolku, VŠEM DOPORUČUJI K VYZKOUŠENÍ!!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2006 09:11

    vyborni

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 2. 2006 13:49

    Ďakujem : )))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    14. 2. 2006 11:14

    Tedy, paní Terezo, co recept, to perla:-). Doufám, že do oblíbených se mi vejde těch několik set receptů...:-)))