Květáková schovanka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 1,5
      dl smetana
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g eidam sýr
    • 50
      g sýr niva
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • sůl
    • 150
      g anglická slanina Nakrájená
    • červená paprika a 1 ks zelené papriky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Růžičky květáku povaříme ve vodě s kostkou bujónu a scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické slaniny a uložíme na pekáč, posypeme nakrájenými paprikami, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a nakonec posypeme nastrouhanými sýry a dáme pozvolna péct.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • airiina*
    airiina* |

    25. 1. 2016 13:50

    Moc dobře schovaný květák... i pro ty, co ho "nepreferují"...

  • sandokan
    sandokan |

    12. 10. 2012 09:32

    Chutná to jako buvolí sračky smíchaný s chcankam

  • Katka
    Katka |

    23. 3. 2011 07:03

    Výborné :-))

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2007 23:45

    Bez slaniny a bujonu. Normální zapečený květák.

  • Jitka Menšíková
    Jitka Menšíková |

    7. 2. 2007 12:46

    Zrovna jsme dojedli, bylo to vynikající! Jednoduché na přípravu a lepší než klasický smažený květák, určitě budu dělat častěji

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    6. 9. 2006 13:04

    Trochu jsem si to usnadnila-uvařený květák jsem nakrájela nadrobno,do remosky jsem dala vrstvu květáku,na kostičky nakrájené uzené maso,vrstvu papriky a zase květák.Nakonec jsem to posypala nivou.Vajíčka a smetanu jsem vynechala, aby to bylo dietnější.Bylo to vynikající.Jen tak samotné se zeleninovým salátem.Dávám 1.

  • Petr Mikán
    Petr Mikán |

    24. 7. 2006 12:38

    Máš tam zelenou papriku, tak proč tam chceš dávat brokolici kvůli barevnosti??

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 7. 2006 13:45

    myslim, ze mezi kvetak schovam i brokolici, aby to bylo vicebarevne.

  • Mirka
    Mirka |

    13. 7. 2006 09:01

    Výborné. Není co dodat-jen slova chvály.

  • Leňule
    Leňule |

    11. 7. 2006 09:34

    bylo to vážně moc dobré....mňamka ;-)

  • Martina portschova
    Martina portschova |

    11. 7. 2006 08:12

    hm tak to je super zkouším jdu do kramu

  • zina
    zina |

    1. 7. 2006 17:48

    Místo anglické dám uzené na cibulce a muškátový květ.

  • renata remesova
    renata remesova |

    28. 6. 2006 06:15

    vypada to zajimave,dnes to zkusim

  • Anonym
    Anonym |

    26. 6. 2006 14:11

    Bez slaniny a bujónu dělám léta.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 6. 2006 11:07

    Toto vyzerá veľmi dobre : ))) Ukladám

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    23. 6. 2006 08:52

    Vypadá to lákavě, o víkendu vyzkouším:-)