Květáková polévka s liškami a hříbky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák velký asi 1,3 kg
    • 1
      ks brambory velká
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1,2
      l drůbeží vývar či zeleninový
    • 600
      ml mléko plnotučné
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml smetana ke šlehání husté
    • 250
      g houby malých hříbků a lišek
    • 1
      lžíce pažitka 1 - 2 lžíce jak kdo chce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Květák, kousky brambory a cibuli vsypte do velkého hrnce, přidejte máslo a polovinu oleje. Dejte na mírný plamen, promíchejte a počkejte, až obsah hrnce lehce zasyčí, pak přiklopte, snižte plamen na minimum a za občasného promíchání nechte 10 minut dusit. Zelenina by měla lehce změknout, ale nepřipalovat se.
2
2. Přilijte vývar, přiveďte k varu, vlijte mléko a opět přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete a nechte odklopené probublávat 10–15 minut. Poté přilijte polovinu smetany, vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vlijte zbylou smetanu, dochuťte solí a pepřem a zahřejte.
3
3. Očištěné houby osušte, odřízněte jim nohy a dozlatova opečte na zbylém oleji. Podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte s houbami, posypanou pažitkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.