Květák zapečený v sýrové omáčce

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: caspar

Suroviny

Vložit do nákupu
    • tuk
    • strouhanka
    • 1
      ks květák povařený
    • 150
      g uzeniny
    • 200
      g tavený sýr
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml bílý jogurt
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 1
      lžíce pažitka nasekaná
    • petrželka
    • jarní cibulka (nemusí být)
    • 70
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Zapékací nádobu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní polovinu povařeného květáku. Na něj rozložíme na kostičky nakrájenou uzeninu a opět zbylý květák.
2
Tavený sýr rozmícháme se dvěma vejci, jogurtem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a pažitkou či jinou jarní natí. Touto směsí přelijeme květák, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
3
Dáme do trouby zapéct asi 30 minut při teplotě 200 - 220 stupňů.
4
Poznámka: i můj masomilující manžel si pomlaskával a jídlo chválil.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • l.sylvie
    l.sylvie |

    1. 7. 2012 23:58

    Vyzkoušeli jsme, já byla celkem spokojená, ale děti mi to nedlabaly ani s kečupem. :-\ Brokolici na podobný způsob jedí, asi to bude tím muškátovým oříškem, ten normálně v kuchyni skoro nepoužívám. :-)

  • Pája S
    Pája S |

    11. 10. 2010 00:30

    Výtečné.Mám ráda zapékaný květák.Místo párků jsem dala šunku a škvarky a přidala zbylou cuketu.Neměla jsem jogurt a vůbec nevadilo.Za jedna.:-)

  • Blanka Sobotková
    Blanka Sobotková |

    20. 7. 2009 19:28

    Leni, květák se může podávat s jakkoliv upravenými bramborami. Nám se nejlépe osvědčila bramborová kaše.

  • Lenka Korpasová
    Lenka Korpasová |

    20. 7. 2009 10:37

    Chci vyzkoušet, jenom nevím s čím to mám podávat, s bramborem, těstovinami...?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    30. 6. 2009 18:52

    U nás velká spokojenost. Ani by mne nenapadlo, že to bude tak dobrý s jogurtem.prostě velká jednička. Díky za recept.

  • marie mateju
    marie mateju |

    24. 6. 2009 19:11

    Blani,je to fakt dobrota a pokud tady už recept podobnej je,tak si ho lidi aspon připoměli.To nejde prohlídnout všecky recepty,to je jasný.

  • Blanka Sobotková
    Blanka Sobotková |

    23. 6. 2009 12:03

    Než jsem tento recept přidala, snažila jsem se podívat, zda už tu takový recept není. Když se mi pod zadaným heslem květák objevilo kolem 120 receptů, neměla jsem tu trpělivost je všechny procházet. Omlouvám se, pokud jsem se opakovala, ale receptík je skutečně mňam.

  • marie mateju
    marie mateju |

    22. 6. 2009 09:28

    opakující se recepty-to je asi tím,že se nedají prohlídnout všecky,nebo lidi znají jedno jídlo,ale každej s jiným názvem.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    22. 6. 2009 09:13

    Také znám.Dobrý je,ale je to další recept,který se opakuje.Za zkoušku určitě stojí.

  • marie mateju
    marie mateju |

    22. 6. 2009 08:52

    znám, znám-výborný.