Autor:

Květák zapečený v sýrové omáčce

Střední
Ingredience
Tuk  
Strouhanka  
Květák
povařený
1 ks
Uzeniny 150 g
Tavený sýr 200 g
Vejce 2 ks
Bílý jogurt 100 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  
Pažitka
nasekaná
1 lžíce
Petrželka  
Jarní cibulka
(nemusí být)
 
Tvrdý sýr 70 g

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Zapékací nádobu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní polovinu povařeného květáku. Na něj rozložíme na kostičky nakrájenou uzeninu a opět zbylý květák.

Tavený sýr rozmícháme se dvěma vejci, jogurtem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a pažitkou či jinou jarní natí. Touto směsí přelijeme květák, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Dáme do trouby zapéct asi 30 minut při teplotě 200 - 220 stupňů.

Poznámka: i můj masomilující manžel si pomlaskával a jídlo chválil.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Květák zapečený v sýrové omáčce

Komentáře

  1. l.sylvie   01.07.2012 | 23:58 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeli jsme, já byla celkem spokojená, ale děti mi to nedlabaly ani s kečupem. :-\ Brokolici na podobný způsob jedí, asi to bude tím muškátovým oříškem, ten normálně v kuchyni skoro nepoužívám. :-)

  2. Pája S   11.10.2010 | 0:30 | reagovat | závadný

    Výtečné.Mám ráda zapékaný květák.Místo párků jsem dala šunku a škvarky a přidala zbylou cuketu.Neměla jsem jogurt a vůbec nevadilo.Za jedna.:-)

  3. Blanka Sobotková   20.07.2009 | 19:28 | reagovat | závadný

    Leni, květák se může podávat s jakkoliv upravenými bramborami. Nám se nejlépe osvědčila bramborová kaše.

  4. Lenka Korpasová   20.07.2009 | 10:37 | reagovat | závadný

    Chci vyzkoušet, jenom nevím s čím to mám podávat, s bramborem, těstovinami...?

  5. Ivana Samcová   30.06.2009 | 18:52 | reagovat | závadný

    U nás velká spokojenost. Ani by mne nenapadlo, že to bude tak dobrý s jogurtem.prostě velká jednička. Díky za recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web