Květák zapečený s hermelínem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jitka 37

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák středně velký
    • 100
      g anglická slanina
    • 100
      g měkký salám
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks hermelín větší
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Salám a slaninu nakrájíme na drobno (slaninu můžeme předem trochu osmažit na pánvičce), na hrubo nastrouháme hermelín. Pekáček vymažeme tukem, rozložíme uvařený květák smíchaný se salámem, osolíme, okořeníme, posypeme slaninou a dáme péct, po chvíli zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme hermelínem. Ještě zapečeme, až sýr vytvoří kůrčičku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka 37
    Jitka 37 |

    22. 7. 2012 15:50

    Tento recept už jsem dlouho nedělala, ale myslím, že zapékám klasicky, na 150-180st. a délku odhaduji zhruba půl hodiny. Prostě dokud se ta vajíčka nesrazí.

  • Janaa
    Janaa |

    20. 7. 2012 19:03

    Na kolik stupňů dáváte péct? A zhruba na jak dlouho prosím? :)

  • pepa
    pepa |

    17. 3. 2012 11:59

    bez masa se zije lip, nam, zviratum i prirode.

  • Jarka
    Jarka |

    7. 11. 2007 12:00

    Právě jsme dojedli a moc nám chutnalo. A bylo to raz dva.

  • Andra
    Andra |

    24. 1. 2007 08:17

    Zaujímavá kombinácia... Doposiaľ som zapečený karfiol nerobila, ale odteraz už určite budem. Chutná a rýchla večera.