Květák s rajčatovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      květák
    • 1
      cibule
    • 3
      rajčata
    • 1
      česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce máslo (Nebo olej)
    • 1
      lžíce petrželka (Čerstvá nebo sušená)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat. Na másle nebo na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme je, nadrobno nasekáme a přidáme k cibuli.
2
Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a sekanou petrželku. Promícháme a necháme podusit. Porce květáku přeléváme rajčatovou omáčkou a podáváme. Příloha brambory.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Lupen
    Lupen |

    1. 2. 2011 16:44

    Bomba super!!! ještě sem přidala oregano!!! Je to něco jak boloňská omáčka :-P :-P :-P :-P Za 1!!!

  • Hana Srnová
    Hana Srnová |

    20. 6. 2008 14:36

    Super rychlé a výborné jídlo. Dávám za 1 a děkuji za recept.

  • jantcha
    jantcha |

    12. 9. 2006 11:47

    Vyzkousela jsem. Je to mnamka! Jen sem neodolala a pridala jsem kysanou smetanu. Je to s ni neskonale lahodnejsi.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    16. 4. 2005 11:17

    Zdravé a chutné jídlo. Přesně tuto rajčatovou směs znám .Dávám ji na uvařené těstoviny a posypu sýrem. Vyzkoušejte, je to lehká večeře.