Autor:

Kvašená zelenina - přírodní

Střední
Ingredience
Mrkev  
Celer  
Cibule  
Květák  
Bílé zelí  
Červené zelí  
Sůl  
Převařená voda  
Paprika
slovenská
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Křížem nařízneme cibule a vršek paprik, celer nakrájíme na 1 cm plátky, menší hlávky zelí na čtvrtky, květák na růžičky. Svaříme vodu se solí (1 l vody - 3 zarovnané lžíce soli). Studeným nálevem zalejeme poskládanou zeleninu do 3 l sklenice, zatížíme a necháme při pokojové teplotě zkvasit (je to hotové zhruba za 3 týdny - měsíc). Sklenice přikryjeme kouskem plátna nebo fáčovinou, nezavíráme - vykvasí! Poté skladujeme v ledničce.

Kvašená zelenina je velice zdravá, přijde obzvlášť vhod, když se to trochu prežene s jídlem a pitím - spraví chuť a žaludek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Kvašená zelenina - přírodní

Komentáře

  1. Věra   28.11.2005 | 13:34 | reagovat |

    Asi jste myslela na l litr lžic soli ???? :))))) Jinak dobrý, zkusím až bude zelenina na zahrádce.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web