Kúsky s vajcem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce sádlo
    • 5
      ks rozšlehané vejce ke kůskom
    • 1
      ks cibule malou cibuli nebo půlku velké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčko rozkvedláme s trochou soli, přidáme mléko, 3 lžíce rozpuštěného sádla a přisypáváme hrubou mouku (možno přidat i trochu mouky hladké), až je směs hustější.
2
Pak malou lžičkou předem namočenou ve vodě vyhazujeme malé kousky do vařící osolené vody. Nebo možno přes tzv. "nokovač". Když vyplavou nahoru, necháme ještě asi 3 minuty povařit. „Kúsky“ pak vytáhneme cedníkem a propláchneme vodou. Mezitím osmažíme na sádle cibulku a na ni vysypeme „kúsky“. Rozkvedláme asi 5 vajec, kterými „kúsky“ zalijeme, zamícháme, osolíme a vejce necháme zhoustnout.
3
Posypeme sekanou pažitkou. Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.