Autor:

Kúsky s vajcem

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vejce 1 ks
Sůl  
Hrubá mouka 1 hrnek
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 1 hrnek
Sádlo 3 lžíce
Rozšlehané vejce
ke kůskom
5 ks
Cibule
malou cibuli nebo půlku velké
1 ks

Postup přípravy:

Vajíčko rozkvedláme s trochou soli, přidáme mléko, 3 lžíce rozpuštěného sádla a přisypáváme hrubou mouku (možno přidat i trochu mouky hladké), až je směs hustější.
Pak malou lžičkou předem namočenou ve vodě vyhazujeme malé kousky do vařící osolené vody. Nebo možno přes tzv. „nokovač“. Když vyplavou nahoru, necháme ještě asi 3 minuty povařit. „Kúsky“ pak vytáhneme cedníkem a propláchneme vodou. Mezitím osmažíme na sádle cibulku a na ni vysypeme „kúsky“. Rozkvedláme asi 5 vajec, kterými „kúsky“ zalijeme, zamícháme, osolíme a vejce necháme zhoustnout.
Posypeme sekanou pažitkou. Podáváme s hlávkovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Kúsky s vajcem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web