Kuskus se zeleninou a sýrem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Horklice

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuskus
    • mrkev
    • máslo
    • podravka
    • pepř mletý
    • uzený sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuskus připravíme dle návodu na balíčku. Zeleninu spaříme a krátce povaříme s podravkou. Scedíme, promícháme s kuskusem, ochutíme pepřem, popř. podravkou, zalejeme šlehačkou a posypeme strouhaným uzeným sýrem a zapečeme. Dobré i studené.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • ivkuola
    ivkuola |

    24. 5. 2012 19:28

    no docela je ale chutná to podobně jako rýže a šišky :-D

  • Jana Koutská
    Jana Koutská |

    4. 1. 2008 13:05

    Sbíhají se mi sliny, o víkendu se do toho pustím.

  • Tereza
    Tereza |

    25. 7. 2007 12:37

    Není kuskus po zapečení takový blemcavý? Ráda bych tento recept vyzkoušela;tak se ptám;-)

  • Ňuška
    Ňuška |

    15. 6. 2007 08:31

    Včera jsem zkoušela, opravdu moc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 6. 2007 10:33

    Díky tomuto receptu jsem se rozhodla kuskus koupit a bylo to vynikající, jen jsem neodhadla množství, tak toho bylo hromada- Z půlky sáčku. Poučena už dělám na osobu tak 3-5 polévkovách lžic.Díky, jednoduché a praktické, když se vaří pro 1 osobu

  • Zuzka
    Zuzka |

    28. 3. 2007 20:19

    Spravny pomer vyvaru a kuskusu je: 1 dil kuskusu zalijeme 2 dily vyvaru (hoveziho, kureciho nebo zeleninoveho) , pridame trosku olivovoeho oleje a muzeme pridat i orisek orisek masla a nechame zhruba 5min. v priklopene misce "bobtnat". Dobrou chut :o)

  • Dana Malleková
    Dana Malleková |

    17. 2. 2007 20:16

    Správně se kuskus vaří v páře nad hrncem, ve kterém se dělá omáčka na kuskus. Takto se připravuje domácí kuskus, ten, který je v Čechách k dostání, tedy sušený, je nejlépe promíchat s trochou soli, trochou kvalitního olivového oleje a poté zalít vroucí vodou. Nechat odstát cca 10 minut. Nejdůležitější je odhadnout správné množství vody, aby nebyl tvrdý (málo vody), ale aby ani ve vodě neplaval. Jinak doporučuji zkusit kuskus a k tomu bílý jogurt. Lahoda!

  • Petra
    Petra |

    16. 2. 2007 14:48

    Kuskus stojí mezi 20 a30 kč někde i víc.Jedno balení máme s manželam tak na 3krát(manžel je jedlík).Je to fakt dobrota já ho pojídám někdy jen tak samotný.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    16. 2. 2007 14:47

    Kuskus jsem zatím viděla jenom v 1/2 kg balení v ceně od 24 kč do 30 Kč.Každý od jiné firmy.

  • Katka
    Katka |

    16. 2. 2007 13:44

    Kuskus neznám, ráda bych ho vyzkoušela. Můžete mi, prosím, napsat, kolik stojí a jak velké balení to je? Nakolikrát mi vydrží? Díky!

  • Lucka
    Lucka |

    15. 2. 2007 18:57

    kus kus je boží, tak rychle se připraví a dobrý a lehký oběd pro dceru i pro mě je hotový.Vyzkouším určitě i Vaše recepty.Lucka

  • MartinV
    MartinV |

    12. 2. 2007 13:25

    Eliško, zadejte si do vyhledávače "kuskus" nebo se prkněte třebe na www.probio.cz, kde jsou i další recepty (nejen na kuskus).

  • Eliška Přemyslovna
    Eliška Přemyslovna |

    12. 2. 2007 11:57

    Co je to kuskus? To je druh kaktusu?

  • Ivana
    Ivana |

    2. 12. 2006 17:46

    Mně se osvědčila Arabská směs koření od AVOKÁDA, ale už dlouho jsem ji v obchodě neviděla. Já dělám kus-kus s kuřecím masem - osmahnu cibulku,přidám maso nakrájené na nudličky, nakrájenou papriku a podusím.Pak přidám sůl, pepř,kari,arab.směs,sl.papriku - krátce orestuju, přidám spařený kus-kus a vše dobře promíchám.Může se ještě dochutit sójovkou.Úplně nakonec nakrájím na kostičky tvrdý sýr a vmíchám.

  • štěpánka Kozelková
    štěpánka Kozelková |

    16. 10. 2006 17:01

    Jen bych ráda poradila že nejlepší koření na kuskus je sladká paprika a dejte jí tam hodně. Přidejte olivy na plátky a balkánský sýr na kousky a moc si pochutnáte. Zkoušela jsem i verzi s kari, brokolicí a mrkvičkou a taky moc dobrý. Dobrou chuť.

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    9. 10. 2006 13:59

    Výborné....včera jsem vařila k večeři. Kuskus jsem jen zalila vařící vodou a nechala změknout.Zeleninu jsem podusila na bazalkové oleji, přidala i česnek, pórek...zalila zbytkem zakysané smetany rozmíchané s trochou mléka, pak smíchala vše s kuskusem, nahoru nastrouhala nivu a krátce zapekla.K tomu pak syrová rajčata. Mňamka!!!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    6. 10. 2006 13:07

    Pani Eva, máte pravdu, kuskus sa nevarí, len sparuje.

  • Eva Staňková
    Eva Staňková |

    6. 10. 2006 13:02

    Tak si právě pochutnávám. Začala jsem, že udělám verzi s mrkví, jako obvykle mi z toho vylezlo něco jiného: Mrkev jsem rozdusila na troše másla. Na druhé pánvi jsem zatím krátce podusila na plátečky cuketu, česnek a na nudličky šunku, asi po pěti minutách jsem to zalila sladkou smetanou, ochutila solí a pepřem a nechala prohřát. Když byla mrkev měkká, přisypala jsem ji k ostatnímu. Do takto připravené omajdy jsem vmíchala kuskus. (Typ - já kuskus vůbec nevařím, je to zbytečné. Nasypu ho do mísy, přidám lžíci bazalkového nebo rajčatového pesta, zaliji vroucí vodou a nechám pár minut, než je měkký.) Na úplný závěr jsem ještě vmíchala sterilovanou sladkou kukuřici a posypala strouhanou mozzarelou. Skvěle se hodí olivy a syrová rajčata, je to výborný...

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    28. 5. 2006 12:54

    Neprelevam slehackou, ale plnim kuskusem velke hlavy zampionu, posypu syrem a zapecu.

  • Zdenka Martinová
    Zdenka Martinová |

    28. 4. 2005 00:29

    Vřele doporučuji - zkuste třeba tak, že si jednoduše připravíte kuskus a pak si osmahnu na pánvi cibuli, přidám nakrájenou papriku a rajčata jako na lečo, může být i nadrobno nakráj. šunka a pak smíchám s kuskusem,

  • Lenka Horejsi
    Lenka Horejsi |

    15. 1. 2005 20:32

    Vynikajici. Varila jsem s karotkou na jemna kolecka bez masla jen jsem ji dusila na vode do mekka. Doporucuji trochu ostrejsiho koreni. Zeleninu jsem nezapekala, ale trochu smetany jsem nalila primo na karotku a smichala s kuskusem. Az na talir jsem nastrouhala trochu syra.