Autor:

Kus-kus po španělsku

Střední
Ingredience
Kuskus 150 g
Tortilla chips 2 balení
Sekaná rajčata
(cca 300 g)
1 plechovka
Olivový olej  
Česnek  
Sůl  
Bazalka  
Chilli  
Citron  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Kuskus: do vařící lehce osolené vody (cca 300 ml) vysypeme kuskus a odstavíme z ohně. Necháme odstát 6-10 min., (popř. déle, je nutné, aby kuskus nasál všechnu vodu), poté vrátíme na oheň a necháme za stálého míchání asi minutu.

Omáčka: na dvou lžicích olivového oleje osmahneme do zlatova na drobno nakrájený česnek. Přidáme rajčata, hodně bazalky, špetku soli a chilli. Promícháme a dusíme 10 minut. Poté smícháme důkladně s kuskusem.

Podáváme v menších miskách, nabíráme tortillovými chipsy, které pokapame citrónem. Recept je jednoduchý a rychlý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hot dog s domácím lilkovým dipem Levné a rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kus-kus po španělsku

Komentáře

  1. Kuchařka on-line   19.02.2007 | 19:53 | reagovat | závadný

    Solčanka je zeleninové dochucovadlo s mořskou solí a bez glutamátu.

  2. Romana Koudeláková   19.02.2007 | 19:46 | reagovat | závadný

    co je to solčanka

  3. Veronika   20.01.2007 | 23:23 | reagovat | závadný

    Moje osvědčená (převzatá) příprava kuskusu: kuskus nejprve nasucho opražte (nejlépe na teflonu), pak přidejte koření dle vaší chuti (mně nejvíce chutná kombinace "3K"-kardamom,koriadr,kurkuma),solčanku,trochu oleje,zalejte vařící vodou (naa 1díl kuskusu cca 1,5 dílu vody),minutku nechte bublat,odstavte a nechte tak 15 minut být.Pak promíchejte vidličkou.Zatím vždy byl sypký.

  4. Markéta   28.12.2006 | 10:28 | reagovat | závadný

    Pravý kus-kus se vaří v páře , tak prosím nekazte tohle jídlo vařením ve vodě, vývarech a podobných nesmyslech.Kuskus se dá do síta, plátna nad horkou vodu, nebo polévku, která se ke kus-kusu podává a přidáním malého množství vody a oleje se vaří v páře. Musí se několikrát během vaření promíchat rukama. Doba vaření je cca 15 - 20 minut.Vidět Vás Arabové, jak máčíte kus-kus ve vodě, tak by zaplakali.KUS - KUS MUSÍ PO UVAŘENÍ ZŮSTAT SYPKÝ!!!!!!!

    1. Blanka   09.10.2012 | 13:58 | reagovat | závadný

      No, naštěstí mě žádný Arab neuvidí.. a připravuji ho zalitím horkou vodou, nechám nabobtnat, promíchávám. Pak přidám třeba k restované zelnině, ještě promíchám ve wok se zeleninou, nechám tak minutku prohřít a je to výborný zdravý obět. K tomu zelný salát nebo nic, zeleniny už je i tak dost.. :-)

  5. H D   22.12.2006 | 21:53 | reagovat | závadný

    U kuskusu radím a mám vyzkoušeno,postupujte podle návodu výrobce. Někdo 2 minutky povařit,někdo zalít vařícím vývarem a někdo bobtnat.Já jsem bobtnala podle arabské orig. kuchařky celý den a nikdy nenabobtnala .Dodržujte návod, pak to je bezva jídlo. Není kuskus jako kuskus!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web