Kus-kus po španělsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Evišta

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kuskus
    • 2
      balení tortilla chips
    • 1
      plechovka sekaná rajčata (cca 300 g)
    • olivový olej
    • česnek
    • sůl
    • bazalka
    • chilli
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Kuskus:** do vařící lehce osolené vody (cca 300 ml) vysypeme kuskus a odstavíme z ohně. Necháme odstát 6-10 min., (popř. déle, je nutné, aby kuskus nasál všechnu vodu), poté vrátíme na oheň a necháme za stálého míchání asi minutu.
2
**Omáčka:** na dvou lžicích olivového oleje osmahneme do zlatova na drobno nakrájený česnek. Přidáme rajčata, hodně bazalky, špetku soli a chilli. Promícháme a dusíme 10 minut. Poté smícháme důkladně s kuskusem.
3
Podáváme v menších miskách, nabíráme tortillovými chipsy, které pokapame citrónem. Recept je jednoduchý a rychlý.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    9. 10. 2012 13:58

    No, naštěstí mě žádný Arab neuvidí.. a připravuji ho zalitím horkou vodou, nechám nabobtnat, promíchávám. Pak přidám třeba k restované zelnině, ještě promíchám ve wok se zeleninou, nechám tak minutku prohřít a je to výborný zdravý obět. K tomu zelný salát nebo nic, zeleniny už je i tak dost.. :-)

  • jedlík
    jedlík |

    14. 1. 2011 13:25

    jdi do prdele, tak ať to píšou na krabicích :-*

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    19. 2. 2007 19:53

    Solčanka je zeleninové dochucovadlo s mořskou solí a bez glutamátu.

  • Romana Koudeláková
    Romana Koudeláková |

    19. 2. 2007 19:46

    co je to solčanka

  • Veronika
    Veronika |

    20. 1. 2007 23:23

    Moje osvědčená (převzatá) příprava kuskusu: kuskus nejprve nasucho opražte (nejlépe na teflonu), pak přidejte koření dle vaší chuti (mně nejvíce chutná kombinace "3K"-kardamom,koriadr,kurkuma),solčanku,trochu oleje,zalejte vařící vodou (naa 1díl kuskusu cca 1,5 dílu vody),minutku nechte bublat,odstavte a nechte tak 15 minut být.Pak promíchejte vidličkou.Zatím vždy byl sypký.

  • Markéta
    Markéta |

    28. 12. 2006 10:28

    Pravý kus-kus se vaří v páře , tak prosím nekazte tohle jídlo vařením ve vodě, vývarech a podobných nesmyslech.Kuskus se dá do síta, plátna nad horkou vodu, nebo polévku, která se ke kus-kusu podává a přidáním malého množství vody a oleje se vaří v páře. Musí se několikrát během vaření promíchat rukama. Doba vaření je cca 15 - 20 minut.Vidět Vás Arabové, jak máčíte kus-kus ve vodě, tak by zaplakali.KUS - KUS MUSÍ PO UVAŘENÍ ZŮSTAT SYPKÝ!!!!!!!

  • H D
    H D |

    22. 12. 2006 21:53

    U kuskusu radím a mám vyzkoušeno,postupujte podle návodu výrobce. Někdo 2 minutky povařit,někdo zalít vařícím vývarem a někdo bobtnat.Já jsem bobtnala podle arabské orig. kuchařky celý den a nikdy nenabobtnala .Dodržujte návod, pak to je bezva jídlo. Není kuskus jako kuskus!!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    21. 12. 2006 17:53

    Kus-kus se nemá vařit, ale je lepší ho zalít nějakým vývarem a nechat nabobtnat.

  • Vlaďka Kohútová
    Vlaďka Kohútová |

    31. 8. 2006 12:41

    Kuskus miluju, a tohle bude moc moc chutné a jednoduché. Hned se do toho odpoledne pustím.Ď!