Autor:

Kus-kus po španělsku

Střední
Ingredience
Kuskus 150 g
Tortilla chips 2 balení
Sekaná rajčata
(cca 300 g)
1 plechovka
Olivový olej  
Česnek  
Sůl  
Bazalka  
Chilli  
Citron  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Kuskus: do vařící lehce osolené vody (cca 300 ml) vysypeme kuskus a odstavíme z ohně. Necháme odstát 6-10 min., (popř. déle, je nutné, aby kuskus nasál všechnu vodu), poté vrátíme na oheň a necháme za stálého míchání asi minutu.

Omáčka: na dvou lžicích olivového oleje osmahneme do zlatova na drobno nakrájený česnek. Přidáme rajčata, hodně bazalky, špetku soli a chilli. Promícháme a dusíme 10 minut. Poté smícháme důkladně s kuskusem.

Podáváme v menších miskách, nabíráme tortillovými chipsy, které pokapame citrónem. Recept je jednoduchý a rychlý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kus-kus po španělsku

Komentáře

  1. Kuchařka on-line   19.02.2007 | 19:53 | reagovat |

    Solčanka je zeleninové dochucovadlo s mořskou solí a bez glutamátu.

  2. Romana Koudeláková   19.02.2007 | 19:46 | reagovat |

    co je to solčanka

  3. Veronika   20.01.2007 | 23:23 | reagovat |

    Moje osvědčená (převzatá) příprava kuskusu: kuskus nejprve nasucho opražte (nejlépe na teflonu), pak přidejte koření dle vaší chuti (mně nejvíce chutná kombinace "3K"-kardamom,koriadr,kurkuma),solčanku,trochu oleje,zalejte vařící vodou (naa 1díl kuskusu cca 1,5 dílu vody),minutku nechte bublat,odstavte a nechte tak 15 minut být.Pak promíchejte vidličkou.Zatím vždy byl sypký.

  4. Markéta   28.12.2006 | 10:28 | reagovat |

    Pravý kus-kus se vaří v páře , tak prosím nekazte tohle jídlo vařením ve vodě, vývarech a podobných nesmyslech.Kuskus se dá do síta, plátna nad horkou vodu, nebo polévku, která se ke kus-kusu podává a přidáním malého množství vody a oleje se vaří v páře. Musí se několikrát během vaření promíchat rukama. Doba vaření je cca 15 - 20 minut.Vidět Vás Arabové, jak máčíte kus-kus ve vodě, tak by zaplakali.KUS - KUS MUSÍ PO UVAŘENÍ ZŮSTAT SYPKÝ!!!!!!!

    1. Blanka   09.10.2012 | 13:58 | reagovat |

      No, naštěstí mě žádný Arab neuvidí.. a připravuji ho zalitím horkou vodou, nechám nabobtnat, promíchávám. Pak přidám třeba k restované zelnině, ještě promíchám ve wok se zeleninou, nechám tak minutku prohřít a je to výborný zdravý obět. K tomu zelný salát nebo nic, zeleniny už je i tak dost.. :-)

  5. H D   22.12.2006 | 21:53 | reagovat |

    U kuskusu radím a mám vyzkoušeno,postupujte podle návodu výrobce. Někdo 2 minutky povařit,někdo zalít vařícím vývarem a někdo bobtnat.Já jsem bobtnala podle arabské orig. kuchařky celý den a nikdy nenabobtnala .Dodržujte návod, pak to je bezva jídlo. Není kuskus jako kuskus!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web