Kuřecí žížalky v těstíčku

Střední
Porce: 3
Ingredience
Kuřecí maso
prsa (400-500 g)
500 g
Mléko 3 dl
Hladká mouka 7 lžíce
Vejce 1 ks
Rostlinný olej
na smažení
 
Česnek
1-2
2 stroužek
Kari 1 lžička
Bazalka 1 lžička
Chilli 1 špetka
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nejdříve připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci směsi koření, rozmačkaný česnek a jednu lžičku soli. Nyní vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky, pokud je husté, přilejeme mléko. Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet. Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.

Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.

Zdroj: www.koreni.cz

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí žížalky v těstíčku

Komentáře

  1. nada   10.10.2013 | 13:19 | reagovat |

    k pní Vackové. Já jsem do zbylého těstíčka přidalatrošku hrášku a poddušených houbiček . Luxusní záležitost. :-[

  2. Lucie Vacková   22.10.2009 | 14:07 | reagovat |

    Výborný recept, potřebovala jsem něco rychlého co se dá jíst venku, tak jsem usmažené žížalky dala do velké mísy společně s kari rýží k tomu dvě vidličky a šlo se na věc :) a ještě jeden tip: pokud Vám zbyde těstíčko nevylévejte ho, usmažte falešné žížalky i samotné je dobré ;)

  3. Jiřina   03.07.2007 | 21:44 | reagovat |

    Rychlý a chutný, snědli mi to samotný a to byla dvojitá dávka.

  4. Zuzana Šindlerová   20.06.2007 | 10:20 | reagovat |

    Mně se zase, pane Jozefe, ten název líbí, zkusila jsem, je to moc dobrý a hlavně rychlý oběd. Jako přílohu jsem zvolila rýži, protože mojim chlapům by asi maso se zeleninovým salátem nestačilo. Těstíčko je podobné raráškům, tam dávám pivo místo mléka, je to taky výborné, nadýchané.

  5. Jozef T.   11.05.2007 | 16:38 | reagovat |

    Perfektné az na ten názov. Trosku sa z neho obracia zalúdok. Myslím, ze úplne stací pestrý zeleninový salát a nie je treba vôbez zemiaky ci kasu.Bravó!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web