Kuřecí v papiňáku

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks brokolice
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      lžička koření na americké brambory
    • 0,5
      dl voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostky nakrájená prsíčka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a másle, když maso zbělá, přidáme grilovací koření, nakrájenou cibuli a česnek, plátky brambor, posypeme kořením na americké brambory a navrch naskládáme větší kousky brokolice, zalijeme 1/2 dcl vody, zavřeme. Když začne syčet pára zmírníme plamen a necháme 5 minut dusit. Vypneme a necháme 15 minut dojít.
2
Naporcujeme na talíře s listy čínského zelí, nebo si můžeme doparádit sýrem a kečupem, solí a pepřem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    3. 2. 2009 07:36

    Moc dobré, jen jsem vynechala brokolici. Udělala se krásná šťáva a za chvilku bylo hotovo. Díky Věro za inspiraci :-)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    30. 1. 2009 12:28

    Zní to dobře,ale já bych po 5 minutách vaření měla kaši i z kuřecího masa.Kdo má pepíno ,,výkonější",hned po začátku syčení bude muset vypnout.Hovězí na polévku vařím cca 8-10 minut,po vypnutí se ještě půl hodiny dělá samo.

  • Gábina H
    Gábina H |

    30. 1. 2009 11:22

    Jídla z jednoho hrnce mám taky ráda. Dělala jsem podobné maso v papiňáku. Tohle určitě vyzkouším.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    30. 1. 2009 10:54

    Dobrý recept - vaření z jednoho hrnce tj.pohoda,a můžeme přidat i jinou zeleninu, jídlo je skoro dietní a to nám doma vyhovuje. Paní Věrko dávám 1 s pochvalou.