Autor:

Kuřecí tažín

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna (bez kůže)
8 ks
Cibule
velká, nakrájená na drobno
1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Vlákna šafránu 1/2 lžička
Drůbeží vývar 1/2 l
Koriandr - mletý 2 lžíce
Zázvor 1 lžíce
Cherry rajčátka 100 g
Cuketa
velká, nakrájená na plátky
1 ks
Zelené fazolky
nakrájené
100 g
Cizrna
celá, nerozemletá
400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor, přikrýt a dusit do měkka.
Přidat fazolky a cuketu a dusit asi 15 minut, pak přidat cizrnu a rajčata a dusit asi dalších 10 minut. Rajčata mají změknout, ale nerozpadnout se.
Ochutnat omáčku, ochutit podle vkusu (může být i chilli).
Přílohou je kuskus připravený podle návodu na krabici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí tažín

Komentáře

  1. Helena   28.01.2006 | 8:48 | reagovat |

    Vcera jsem znovu delala pro navstevu a bylo to zatim nejdokonalejsi provedeni tohoto receptu.Pouzila jsem 780 g kurecich nozek,rozdelenych v kloubu,bez kuze,veslo se vse na hlubokou panev,pridala jsem strouzek cesneku a jen jednu kostku masoxu,nepotrebovalo to vubec prichutitjen tech rajcatek by si vzal kazdy o trchu vic,ale chut dokonala.Prekvapive to chutna i ohrate druhy den.

  2. Helena   17.01.2006 | 16:16 | reagovat |

    Pro pani Janu z Kanady,cizrnu u vas pravdepodobne najdete v plechovkach a bude na na ni napsano chickpeas,nebo humous(ale to by mohlo byt mlete).

  3. Helena   17.01.2006 | 15:35 | reagovat |

    Pani Marcelo,ja uz ted varim jen pro 3 osoby,takze to delam z polovicni davky a to se tak akorat vejde na panev.* 8stehen by asi bylo dobre rozdelit.Nebojte se to pred dokonceni ochutit podle vaseho vkusu,treba i vegetou.

  4. Helena   17.01.2006 | 15:23 | reagovat |

    Tajin je marocky vyraz pro pomalu dusene maso se zeleninou,popripade jeste svestkami,nebo merunkami.Vetsinou se dava jako priloha kuskus.tento recept je od Angela Drake a ona to do anglictiny take neprekladala.

  5. Tereza Jarčušková   17.01.2006 | 10:00 | reagovat |

    Cícer , teda cizrna, je strukovina, veľkosti hrášku, ake troška kostrbatejšia, nie oblá ako hrach. Je veľmi zdravá, obsahuje mnoho minerálov.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web