Autor:

Kuřecí tažín

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna (bez kůže)
8 ks
Cibule
velká, nakrájená na drobno
1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Vlákna šafránu 1/2 lžička
Drůbeží vývar 1/2 l
Koriandr - mletý 2 lžíce
Zázvor 1 lžíce
Cherry rajčátka 100 g
Cuketa
velká, nakrájená na plátky
1 ks
Zelené fazolky
nakrájené
100 g
Cizrna
celá, nerozemletá
400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor, přikrýt a dusit do měkka.
Přidat fazolky a cuketu a dusit asi 15 minut, pak přidat cizrnu a rajčata a dusit asi dalších 10 minut. Rajčata mají změknout, ale nerozpadnout se.
Ochutnat omáčku, ochutit podle vkusu (může být i chilli).
Přílohou je kuskus připravený podle návodu na krabici.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Bagety s grilovaným kuřetem Připravte sobě i dětem lahodné a zdravé sendviče Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí tažín

Komentáře

  1. Helena   28.01.2006 | 8:48 | reagovat |

    Vcera jsem znovu delala pro navstevu a bylo to zatim nejdokonalejsi provedeni tohoto receptu.Pouzila jsem 780 g kurecich nozek,rozdelenych v kloubu,bez kuze,veslo se vse na hlubokou panev,pridala jsem strouzek cesneku a jen jednu kostku masoxu,nepotrebovalo to vubec prichutitjen tech rajcatek by si vzal kazdy o trchu vic,ale chut dokonala.Prekvapive to chutna i ohrate druhy den.

  2. Helena   17.01.2006 | 16:16 | reagovat |

    Pro pani Janu z Kanady,cizrnu u vas pravdepodobne najdete v plechovkach a bude na na ni napsano chickpeas,nebo humous(ale to by mohlo byt mlete).

  3. Helena   17.01.2006 | 15:35 | reagovat |

    Pani Marcelo,ja uz ted varim jen pro 3 osoby,takze to delam z polovicni davky a to se tak akorat vejde na panev.* 8stehen by asi bylo dobre rozdelit.Nebojte se to pred dokonceni ochutit podle vaseho vkusu,treba i vegetou.

  4. Helena   17.01.2006 | 15:23 | reagovat |

    Tajin je marocky vyraz pro pomalu dusene maso se zeleninou,popripade jeste svestkami,nebo merunkami.Vetsinou se dava jako priloha kuskus.tento recept je od Angela Drake a ona to do anglictiny take neprekladala.

  5. Tereza Jarčušková   17.01.2006 | 10:00 | reagovat |

    Cícer , teda cizrna, je strukovina, veľkosti hrášku, ake troška kostrbatejšia, nie oblá ako hrach. Je veľmi zdravá, obsahuje mnoho minerálov.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web