Autor:

Kuřecí stehýnko - špíz

Obtížné
Porce: 1
Špíz
Kuřecí maso
stehna
1 ks
Ingredience na trojobal
do strouhanky přidat Parmazán
 
Parmazán  
Brambory 10 ks
Cibule 1 ks
Česnek 10 stroužek
Osmažit
Olivový olej  
Česnek
strouhaný
 
Smetana 250 ml
Hořčice  lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Vejce  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli překrojíme a rozdělíme na plátky. Na špejli napichujeme střídavě bramboru, cibuli a stroužek česneku. Špízy smažíme dozlatova a ještě zapečeme.

Na oleji mírně osmažíme strouhaný česnek, přidáme hořčici, sůl, pepř a smetanu. Povaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Hovězí hamburger Domácí hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí stehýnko - špíz

Komentáře

  1. Jana Remková   21.05.2008 | 20:39 | reagovat | závadný

    Tento recept znám,je opravdu trochu poplantaný,když trojobal,tak asi jen strouhanka nestačí.Brambory předvaříme(lépe ve šlupce) a pokud možno,nové brambory.Nevaříme je zcela doměkka,aby se pak daly napichovat na špejle spolu s cibulí a čenekem a osmažíme rovnou ve friťáku.Netřeba je již zapékat.Omáčka je snad celkem jasná.Je to moc dobré jídlo,znám ho pouze pod jiným názvem.Ne z této kuchařky.Dávám rozhodně za jedna

  2. Zdena z JM   19.05.2008 | 10:34 | reagovat | závadný

    Tento recept je opravdu neúplný. Maso asi na 1 porci, příloha tak na 4 porce. Pokud jsem to dobře pochopila, tak špízy osmažíme na pánvi a potom ještě pečeme v troubě? Brambory vlastně vaříme, pak smažíme a nakonec pečeme? A z česneku, hořčice a smetany uvaříme omáčku, kterou potom přelijeme špízy? Chtělo by to upřesnit.

  3. Zdenka Korábová   17.05.2008 | 16:08 | reagovat | závadný

    tady bude asi závada v dávkování. A kam se sosíkem, na zapékání brambor? Jídlo bude kalorická bomba hodná horníka úderníka nebo dřevorubce na polomech :-))), ale může být chutné.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web