Kuřecí stehýnka na starofrancouzký způsob

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
120 minut
5
porce
neuvedeno
autor: lubinu

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks kuřecí maso stehna
    • 150
      g játra kuřecí
    • 100
      g slanina
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cibule
    • 100
      g chleba bez kůrky
    • sůl
    • pepř mletý
    • drůbeží vývar nebo voda.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí stehýnka částečně vykostíme. Do kastrolu vložíme máslo, na proužky nakrájenou cibuli a slaninu. Zlehka osmahneme, přidame kuřecí stehýnka, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme téměř doměkka.
2
Poté přidáme na malé kostičky nakrájená drůbeží játra, krátce osmahneme. Závěrem přidáme nastrouhaný tmavý chléb, kterým pokrm zahustíme. Provaříme, dochutíme a přelijeme přes kuře.
3
K takto připravénemu kuřeti podáváme vařené brambory. V podzimních měsících můžeme dát jako přílohu pečené brambory ve slupce.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.