Autor:

Kuřecí stehna se sýrovou krustou

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
4 ks
Tuk
olej nebo máslo
 
Sůl 1 špetka
Pepř mletý
Grilovací koření
nebo provensálské či jiné
1 lžička
Česnek 2 stroužek
Tvrdý sýr
nebo niva
100 g
Cibule 1 ks
Smetana 1 kelímek
Mléko 1 dl
Mouka 1 lžíce
Kuřecí stehna se sýrovou krustou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí stehna omýt, osušit, stáhnout z kůže („kůži“ vytvoří sýr), prosolit (v závislosti na množství koření, použiju-li nivu jen jemně nebo vynechat), opepřit, nakořenit dle chuti kořením (grilovovací, provensálské...), případně přidat česnek. Prosolená okořeněná stehna dáme na pekáč vymazaný olejem nebo vystlaný plátky másla, dle chuti, můžeme přidat pod stehna na kolečka nakrájenou cibuli,stehna povrchu hustě pokryjeme nastrouhaným zvoleným sýrem (trošku přitlačíme) a dáme přikryté péct.

Po čase podlét smetanou a mlékem (aby bylo víc šťávy), ve smetaně můžeme rozšlehat na zahustění trochu mouky nebo vynechat, případně přidat, přilét na dochucení šťávy vývar.

Ke konci pekáč odkrýt a nechat, aby se vytvořila na povrchu ze sýra růžová a křupavá krusta.

Příloha: vařené, opékané brambory nebo hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí stehna se sýrovou krustou

Komentáře

  1. jarabr   04.07.2015 | 21:05 | reagovat | závadný

    luxusní mňamka :-)

  2. Jana Zimmerová   15.03.2010 | 21:42 | reagovat | závadný

    Super recept, kůži jsem nechala, a použila jsem grilovací koření a česnek na plátky. Sýr jsem namíchala 1:3 niva a eidam. Všichni pochvalovali!

  3. Blanka Vokounová   08.10.2008 | 14:19 | reagovat | závadný

    Recept výborný. Použila jsem máslo, cibuli a stehna potřela kořením tandory masala. Kůrčička ze sýra byla výborná a cibule pustila příjemnou chuť. Budu dělat častěji.

  4. mierra   03.05.2008 | 16:45 | reagovat | závadný

    Moc děkuji paní/slečně Evě D., po dlouhé době jsem se dostala na zdejší stránky a moc mě potěšilo ,že Vám tak chutnalo. Je to jeden z velmi oblíbených receptů mé rodiny a známých, i když jsem si je už tak trošku rozmazlila a musím vymýšlet pořád něco nového:))Co se týká názorů na diskutovanou kůži, paní Jaroslava má úplnou pravdu, v tomhle receptu opravdu ta kůže není na místě ani pro její největší vyznavače,pod silnou vrstvou sýra by zůstala gumová něco jako udušená,ale jak se říká sto lidí sto chutí a každý ať si upraví jídlo dle jeho potřeb.Ještě jsme zapomněla při vkládaní receptu dodat,že je samozřejmě výborné,pokud máme čas, i stehna prosolit a nakořenit ,pokapat olejem a nechat odležet,maso tak více navine chuť koření a je jemnější.

  5. Eva D.   30.06.2007 | 14:12 | reagovat | závadný

    Tak jsme právě dojedli a je to opravdu vynikající i krásné na pohled. Vřelé díky, udělám časem zase, výborné jídlo, jak specialita z nejluxusnější restaurace :-). Dávám jedničku s padesáti hvězdičkami a dejte pod maso opravdu tu cibuli, dá tomu ten správný říz.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web