Autor:

Kuřecí steak u nás doma

Střední
Porce: 4
Na dresink
Kuřecí maso
prsa (2-4 ks)
4 ks
Smetana 200 ml
Oregáno 3 hrst
Sůl 1 špetka
Drcený kmín
2-3
3 špetka
Sojová omáčka
5-7 kapek
7 ks
Koření - Čína 1 lžička
Zahušťovadlo  
Koření na steak 1 lžička
Grilovací koření 1 lžička
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Smícháme uvedené ingredience na dresink či omáčkovou konzistenci. Pokud jsme zahušťovali dresink v teple, necháme ho vystydnout, ale ne do lednice. Maso omyjeme, osušíme, posypeme steakovým a grilovacím kořením z obou stran, osmažíme na grilovací pánvi, a na poslední minutu přidáme dresink na maso. Pánev nesmí být moc rozpálená nebo se dresink spálí!

Příloha: brambory, hranolky či jiná opečená příloha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí steak u nás doma

Komentáře

  1. aneta   27.10.2007 | 15:53 | reagovat | závadný

    pouzila jsem misto smetany tucnou zakysanou smetanu a zadny zahustovadlo a dresing byl vybornej. nez 3 hrsti chtel autor nejspis rici 3 spetky.. vyborny!

  2. Jíťa Rigi   08.04.2007 | 18:57 | reagovat | závadný

    Je to co nabereš mezi prsty,úplně přesná jednotka to není, ale je to každé kuchařce jasný :-)

  3. BIBI BIBI   07.04.2007 | 10:37 | reagovat | závadný

    Může mi někdo poradit kolik je vlastně špetka? Prošel jsem celé matematické tabulky, ale takovou měrnou jednotku jsem tam nenašel. Prosím odpovězte brzy, musím začít vařit, mám hlad.Děkuji

  4. jana   04.04.2007 | 10:01 | reagovat | závadný

    My máme oregano rádi a používám je, nicméně při vší úctě a zdvořilosti mám pocit, že dávka 3 hrsti jsou tak porce pro hotel a ne na 2 ks kuřecích prsou! A ze zahušťovadla jsem také jelen - jaké použít za studena. Nebyl tenhlerecept náhodou aprílový vtípek?

  5. Jana Kutačová   04.04.2007 | 5:59 | reagovat | závadný

    Taky jsem z toho jelen.Toho oregana by muselo být více než jeden klasický sáček a co znamená,že se" nechá dresink vystydnout",když se nijak podle mě nezahříval....netuším. :o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web