Kuřecí soté s pálenkou

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kuřecí maso prsa (mohou být i krůtí)
    • 200
      g žampiony
    • 100
      g máslo
    • saturejka
    • 100
      g sterilované cibulky
    • celerová nať
    • 20
      ml pálenka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nudličky masa osolíme, ochutíme saturejkou, opečeme ze všech stran na másle, podlijeme pálenkou a povaříme.
2
Vsypeme plátky žampionů, přilijeme 100 ml vody, přidáme cibulky, provaříme, dochutíme. Hotové zdobíme celerovou natí a podáváme s kari rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Curry
    Curry |

    19. 1. 2012 22:19

    Soté pochádza od francúzskeho "sauter", čo znamená "skákať". V kuchárskej terminológii to znamená rýchlo prehadzovať na panvici (dalo by sa povedať že mäso skáče). Curry vo Francúzsku je asi ako bryndza v Indii. Takže "curry ryza" k tomu naozaj nejde.