Kuřecí soté Bety Donaldové

Hodnocení:

Moje:

-
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks kuřecí maso prsa
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička koření pečené kuře
    • 1
      plechovka kompot nejlépe směs broskví, hrušek, vína, ananasu a broskvového pyré
    • smetana na vaření odlehčená
    • voda na podlití masa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka nakrajíme na kostky a naložíme do marinády z oleje a koření. Necháme alespoň půl hodiny odležet v pokojové teplotě. Poté opékáme nejlépe na pánvi wok, bez přidání dalšího oleje, dozlatova. Podlijeme dvěma lžícemi vody a chvíli dusíme, až maso krásně změkne. Potom přidáme asi polovinu balení smetany na vaření a míchaný kompot. Už nesmíme vařit, jen lehce promícháme, prohřejeme a udržujeme v teple.
2
Jako příloha jsou velice dobré hranolky, nebo americké brambory. Vyzkoušela jsem i těstovinová vřetena a bylo to také moc dobré a lehké.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    21. 1. 2012 16:03

    Kompot v sautè - to je "nová česká kuchyně"? Lidé, pohněte trochu rozumem. Už jste někdy viděli ve Vepřo-knedlo jahody? Určitě ne! Tohle je přece to stejné! To, že to může chutnat, je možné. Ale to už není "sautè"!!! Proč to nenazvete "Kuřecí kousky s kompotem". Pak je to O.K.! Děkuji za pochopení...