Kuřecí směska zdravěji

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: hanca.sch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso řízky
    • 1
      ks cibule
    • 0,3
      ks hlávkové zelí
    • mletá paprika
    • gulášové koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • pohanka
    • pažitka
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zasklovatíme cibulku, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a zprudka opečeme. Zelí pokrájíme na nudličky a přimícháme k masu. Okořeníme a pod pokličkou dusíme do měkka. Před dokončením přimícháme asi 2 lžíce kečupu, popř. ještě dokořeníme. Přítel dochucuje i sójovou omáčkou.
2
Jako přílohu jsem zvolila pohankovou směs. Pohanku připravíme podle návodu na obalu (já zaliji vroucí osolenou vodou a pod pokličkou nechám asi 30 minut stát, pak sliji přebytečnou vodu). K měkké pohance přimícháme kečup, sekanou pažitku a případně ještě osolíme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Katerina Marsalkova
    Katerina Marsalkova |

    19. 10. 2007 21:28

    Moc dobre. Zda se mi jeste chutnejsi na druhy den.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 10. 2007 09:59

    Kuřecí směska zdravěji Poslat nový recept Poslat recept e-mailem Vytisknout recept Ingredience: 500 g kuřecích řízků, 1 cibule, 1/4 hlávky zelí, asi 4 lžíce kečupu, mletá paprika, gulášové koření, sůl, pepř, (sójová omáčka), olivový olej, pohanka, čerstvá pažitka Postup přípravy: Na oleji zasklovatíme cibulku, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a zprudka opečeme. Zelí pokrájíme na nudličky a přimícháme k masu. Okořeníme a pod pokličkou dusíme do měkka. Před dokončením přimícháme asi 2 lžíce kečupu, popř. ještě dokořeníme. Přítel dochucuje i sójovou omáčkou.Jako přílohu jsem zvolila pohankovou směs. Pohanku připravíme podle návodu na obalu (já zaliji vroucí osolenou vodou a pod pokličkou nechám asi 30 minut stát, pak sliji přebytečnou vodu). K měkké pohance přimícháme kečup, sekanou pažitku a případně ještě osolíme. Autor receptu: Hana Schönbauerová

  • Anka
    Anka |

    4. 8. 2007 10:52

    To zkusím, podle receptu to bude dobrota.