Autor:

Kuřecí směs s rýží

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Slanina 150 g
Žampiony 150 g
Sýr 100 g
Zeleninová směs 150 g
Rýže 250 g
Cibule 4 ks
Česnek
3-4
Kečup - jemný  
Vegeta  
Rostlinný olej 1 lžička
Kari 1 lžička
Paprika - sladká  
Petrželka  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Kdo nechce složitě vykosťovat může použít kuřecí prsa. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu, žampiony na plátky. V hlubší pánvi rozškvaříme kousky slaniny, přidáme pokrájené žampiony a kuřecí maso. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme, přidáme špetku vegety, krájenou cibuli, prolisovaný česnek a opět krátce osmahneme. Přidáme mraženou zeleinu a kečup. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži a promícháme s kari kořením. Hotovou rýži promícháme s masovou směsí. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a zdobíme nasekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí směs s rýží

Komentáře

  1. Markéta   11.11.2014 | 22:14 | reagovat |

    Výborný recept! Právě jsem dovařila a moc si pochutnala :). Děkuji ;-)

  2. Iveta Odvárková   17.10.2010 | 22:53 | reagovat |

    Chci jen podotknout, že autorem tohoto receptu je paní Lada Kovářová. Tento recept mám vytištěný ještě z předchozí verze stránek a nechápu, proč jména autorů nezůstala zachována. Přijde mi to nefér.

  3. Milan Daniel   06.08.2009 | 21:31 | reagovat |

    Tohle je tak úžasně dobré jídlo, že sem musím přičinit vyznamenání. Festival chutí, opravdová lahůdka. Dělal jsem směs už několikrát a jen si na ni vzpomenu, už si dělám v žaludku místo. Opatrně s kořením, zvláště se solí, ale jinak skvělé, skvělé, skvělé!

  4. markéta tomešová   14.02.2006 | 14:16 | reagovat |

    zkoušela jsem Váš recept,bylo to vynikající....:-)))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web