Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • 500
      g kuřecí maso
    • 300
      g sýr niva
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks pórek větší
    • máslo
  • Příloha
    • těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka. Poté maso orestujeme na másle. Když je maso skoro hotové, přidáme všechen pórek a necháme ho změknout, přidáme nivu, kterou necháme rozpustit a přidáme smetanu. Chvilku povaříme a můžeme podávat. Směs se může zahustit záklechtkou.
2
Podáváme s vařenými těstovinami.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    23. 3. 2017 09:04

    Žádnou záklechtku tam nedávám. Zato tam přidám zkraje hrst žampiónů nakrájených na plátky. Dělají to tak v jedné dobré hospodě nedaleko Havl. Brodu a je to vynikající. Podávají to s bramboráčky a bohatou oblohou. Doma to dělám také tak, někdy s hranolky či opečenými brambory.

  • Václav Ř.
    Václav Ř. |

    27. 11. 2016 14:13

    Opravdu vcelku jednoduchý recept a přitom delikátní výsledek. A bez dalšího přidávání soli ! Hodnotím za 1 s hvězdičkou :-) <3

  • Vojta R.
    Vojta R. |

    1. 9. 2016 13:33

    Díky. Zvládl jsem to i já :-)

  • Monika V.
    Monika V. |

    30. 11. 2013 13:18

    Oběd se vydařil, ikdyž jsem maso místo na másle dělala na olivovém oleji =-O , dopadl skvěle :-))

  • Karel
    Karel |

    20. 11. 2013 13:05

    "vařenýma těstovinami" ??? opravdu? =-O

  • luďka kystova
    luďka kystova |

    4. 11. 2012 12:39

    super hnůj co to je fuj jak vam to muze cutnat

  • Kristýna chocholatá
    Kristýna chocholatá |

    4. 11. 2012 12:38

    výborné nemá chybu i když jsme použili mléko místo smetany ;-) ;-) ;-)

  • Lubomir Gust
    Lubomir Gust |

    25. 7. 2009 17:42

    Taky jsme zrovna dojedli?opravdu vyborne jidlo-kdo miluje nivu nemuze byt nespokojen.Vsem vrele doporucuji.

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    14. 12. 2008 11:32

    Právě jsme dojedli a nemá to chybu.Děti jsou nacpaný a pravili,že musíme vařit častěji. Opravdu dobré a rychlé na přípravu. Dávám za 1

  • František Brusák
    František Brusák |

    15. 6. 2008 20:48

    S tím pórkem paní Ladislavo máte pravdu.Já tam dávám kupovanou zeleninu na čínu,obsahuje mimo pórku i bambusové výhonky čož nemá chybu.Výborné!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    12. 6. 2008 20:21

    Tohle dělám,je to výborné,jen používám normální smetanu - ale to je na chuti každého.(a jen můj názor - pórky kupuju co nejtenčí,připadají mi chutnější,ale to je můj názor) Každopádně velmi dobré!Laďka