Kuřecí řízky s pórkem

Hodnocení:

Moje:

90 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks pórek
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • tymián
    • 1
      špetka sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky jemně naklepeme a na pánvi vytřené olejem opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme na tenké plátky nakrájený pórek a dusíme do jeho změknutí.
2
Mouku rozšleháme ve smetaně, nalijeme na maso a krátce povaříme. Můžeme ještě okyselit nebo osladit podle chuti strávníků.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Světlana
    Světlana |

    4. 6. 2007 22:06

    S jakou přílohou se to jí?

  • Radka Kmentová
    Radka Kmentová |

    4. 6. 2007 17:29

    Zrovna vařím k obědu, tak uvidíme... jen jsem dala o trochu víc pórku než bylo masa, tak doufám, že to nebude vadit!

  • Luba
    Luba |

    19. 9. 2005 19:01

    Dobrá omáčka, se smetanou fajn, má to takovou trochu chuť jako mao nadivoko to je tím kořením. Dávám za jedna!!

  • petr
    petr |

    23. 4. 2005 09:43

    Trochu jsem to upravil. Místo tymiánu dal provensálské koření (tym. je tam také), nového koření cca 8 kuliček a 2 bobkové listy... Vzniklý sosík byl výborný. Přišla mi škoda tam dávat zakysanou smetanu, ale někdy to také zkusím, i když si nejsem jistý výsledkem.