Kuřecí řízky s játrovou směsí

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso řízek
    • 60
      g játra drůbeží
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g cibule
    • 100
      g debrecinka
    • 5
      dl červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Opečené řízky vyjmeme, na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme játra a debrecínskou pečeni, pokrájené na hranolky, osmahneme je a osolíme. Řízky přeložíme na talíře a poklademe játrovou směsi. (Játrovou směs můžeme podlít 5 cl červeného vína a prohřát).

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    15. 7. 2007 14:42

    Vařila jsem dnes k obědu - VÝBORNÁ MŃAMKA !!!! Řízky jsem ještě poprášila pálivou paprikou a do směsi přidala pepř. Jako přílohu jsem zvolila brambory pečené v troubě. Po té, co jsem osmahla řízky a dala jsem se do připravování směsi, odložila jsem si hotové řízky do trouby na brambory, aby nevystydly - velmi praktické :-) Směs vínem rozhodně podlijte !!! Opravdu výborné jídlo !!! PS. Jo a do zádkladu na smes jsem kromě cibule dala ještě na nudličky nakrájenou angl. slaninu a nechala vypéct..