Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 10
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso prsa (4-6 ks)
    • 400
      g sýr 300-400, 30%
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky zbavíme tuku, pokud jsou vysoké, seřízneme po délce, lehce osolíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Opepříme a zasypeme souvislou vrstvou strouhaného sýra. Navrch vše polijeme smetanou a dáme péct. Pečeme bez víka při teplotě 200 °C 90 minut. Sýr se musí roztavit a zhnědnout.
2
Jako příloha se nejvíce osvědčila bramborová kaše.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    12. 10. 2013 13:10

    Ahoj, taky dělám, ale maso používám vepřové na řízky, na maso ještě dávám kolečka cibule a pro mlsný jazyk ještě plátky anglické slaniny. Mňam.

  • Petra Celbová
    Petra Celbová |

    31. 1. 2013 19:56

    Už jsem vyzkoušela bylo to dobrý ale 90min. pečení je moc...

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 13:25

    používám naporcované kuře,protože prsa všichni nemusí ;-) :-P

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 13:22

    1*

  • Miroslav Pleskač
    Miroslav Pleskač |

    21. 2. 2009 21:25

    Děkuji paní Martě.Člověk se pořád učí něčemu novému.Zítra to zkusím s tou tatarkou.

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    11. 2. 2009 17:48

    Tento recept robievam, je to mnam a jemne, ta smotana to pekne zjemni . Mnamka

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    11. 2. 2009 10:16

    Také znám tento recept a ten co napsala paní Marta na jiný způsob je to vynikající .Mňamka, celá rodinka se může utlouct.

  • Marta Dočkalová
    Marta Dočkalová |

    9. 2. 2009 10:17

    Zkuste řízky potřít tatarkou (cca 250g), poté zasypat sýrem. Co jsem vyzkoušela tatarku, šlehačku už nepoužívám. S tatarkou je to lepší.

  • Maruška Přibylová
    Maruška Přibylová |

    9. 2. 2009 10:12

    Vyzkouším k večeři.

  • Ostružina Lesní
    Ostružina Lesní |

    8. 2. 2009 18:21

    Tyhle řízky mám vyzkoušené, jsou výborné :-), Můžeme přidat i strouhaný hermelín nebo nivu.

  • alenaE -
    alenaE - |

    8. 2. 2009 15:49

    Ten recept muze byt,ale 90 minut zapekat kureci rizky?