Kuřecí řízky gyros

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí prsa
    • gyros koření
    • zázvor - mletý
    • česnek
    • hladká mouka
    • olej
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka
    • chilli omáčka
    • tmavá jíška
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme gyros kořením, zázvorem a utřeným česnekem. To celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme.
2
Přidáme lžíci worcestrové omáčky, sójové omáčky a chilli omáčky (dle chuti), zalijeme trochou vody, pokud je štáva příliš řídká zahustíme tmavou jíškou a nakonec přidáme smetanu. Jako příloha se hodí smažené neloupané brambory,
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nnln
    nnln |

    29. 6. 2011 20:27

    Řekla bych, že jakákoli kupovaná, bývají v lahvičce podobně jako sojová omáčka nebo maggi. Občas kupuji značku ABC, je levná a není nějak šíleně ostrá.

  • mysalin
    mysalin |

    29. 6. 2011 19:52

    Chtěla bych se zeptat jaká to má být chilli omáčka?

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    3. 1. 2010 13:53

    vynechal jsem chilli omáčku k tomu štouchané brambory super

  • Markéta
    Markéta |

    15. 10. 2007 11:45

    Velmi dobré jídlo. Jako přílohu jsem připravila celé pečené brambory ve slupce, které jsem na talíři rozkrojila a polila smetanový jogurtem s tzatziky. Vřele doporučuji.

  • Miška
    Miška |

    18. 12. 2006 13:22

    Zkusila jsem místo řízků nakrájet maso na nudličky, přidala jsem žampiony, zahustila šlehačkou a tmavou jíškou, podávala jsem s rýží a doma si nemohli recept vynachválit..

  • Zdenál
    Zdenál |

    17. 4. 2006 15:54

    Rizky jsou bajecne.Chutnaji skvele take s kroketama!

  • Ronie
    Ronie |

    28. 9. 2005 11:10

    Prominte,ale jsem zacatecnik,jaký je rozdíl mezi svetlou a tmavou jiskou? Díky moc

  • Hana Novakova
    Hana Novakova |

    13. 3. 2005 16:05

    Recept jsem vyzkousela. Moc nam s manzelem chutnal. Jen jsem tam nedala jisku a vodu, tim padem jsem dala vice smetany. Doporucuji.

  • Jana Kovalikova
    Jana Kovalikova |

    9. 12. 2004 17:58

    Velice pikantni a delikatesni je to vyborne