Kuřecí řízky Avery Island

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Smith-P.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      kg brambory
    • kari
    • tabasco
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • mouka
    • vejce
    • strouhanka
    • světlá sojová omáčka
    • sádlo na smažení
    • máslo na smažení
  • Divoké koření
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • jalovec

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
2
Druhý den je přeložené na tlustý kus masa (aby držely přeložené mužeme "slepit" směsí vajíčka a mouky) obalíme 2x v trojobalu a velmi zprudka a rychle osmažíme v sádle s máslem.
3
Vymažeme pekáč trochou oleje a dno pokryjeme velmi tenkými plátky neloupaných (důležité!), omytých, syrových brambor a na ně položíme osmažené řízky a necháme v na 225 °C rozehřáté troubě dopékat cca 30 minut. Po této době bude maso dokonale měkké a brambory budou též hotové. Během pečení můžeme řízky jednou obrátit.
4
Tip: na řízky si vyrábím v mixéru strouhanku z čerstvých rohlíků. Maso pak bývá méně vysušené a obal křupavější. Navíc by řízky měly během smažení v tuku plavat, ideálně být ponořené. Jedině tak se udělají ze všech stran stejně dobře.
5
Důvodem, proč se toto jídlo jmenuje Avery Island Chicken Schnitzel, tedy kuřecí řízky Avery Island je, že hlavní výrobce Tabasca má sídlo právě na Avery Islandu.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    20. 3. 2008 19:33

    Při následném půlhodinovém pečení v troubě, při kterém se trošku spojují chutě masa s bramborami, by eventuálně hrozilo, že se ténké řízky vysuší. U tlustšího kusu masa toto riziko odpadá. Maso zůstane šťavnaté a zjistíte, že po pečení se bude na jazyku přímo rozpadávat, tak jak to má být. :-)

  • Lenka
    Lenka |

    20. 3. 2008 14:04

    Patriku, proč se z řízů dělá ten tlustý kus masa? kdyby zůstaly v původním tvaru, tak by to nebylo ono???