Autor:

Kuřecí řízky Avery Island

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Brambory 1 kg
Kari  
Tabasco  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Mouka  
Vejce  
Strouhanka  
Světlá sojová omáčka  
Sádlo
na smažení
 
Máslo
na smažení
 
Divoké koření
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Jalovec  
Kuřecí řízky Avery Island

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
Druhý den je přeložené na tlustý kus masa (aby držely přeložené mužeme „slepit“ směsí vajíčka a mouky) obalíme 2x v trojobalu a velmi zprudka a rychle osmažíme v sádle s máslem.

Vymažeme pekáč trochou oleje a dno pokryjeme velmi tenkými plátky neloupaných (důležité!), omytých, syrových brambor a na ně položíme osmažené řízky a necháme v na 225 °C rozehřáté troubě dopékat cca 30 minut. Po této době bude maso dokonale měkké a brambory budou též hotové. Během pečení můžeme řízky jednou obrátit.

Tip: na řízky si vyrábím v mixéru strouhanku z čerstvých rohlíků. Maso pak bývá méně vysušené a obal křupavější. Navíc by řízky měly během smažení v tuku plavat, ideálně být ponořené. Jedině tak se udělají ze všech stran stejně dobře.

Důvodem, proč se toto jídlo jmenuje Avery Island Chicken Schnitzel, tedy kuřecí řízky Avery Island je, že hlavní výrobce Tabasca má sídlo právě na Avery Islandu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí řízky Avery Island

Komentáře

  1. Patrick Schmitt   20.03.2008 | 19:33 | reagovat |

    Při následném půlhodinovém pečení v troubě, při kterém se trošku spojují chutě masa s bramborami, by eventuálně hrozilo, že se ténké řízky vysuší. U tlustšího kusu masa toto riziko odpadá. Maso zůstane šťavnaté a zjistíte, že po pečení se bude na jazyku přímo rozpadávat, tak jak to má být. :-)

  2. Lenka   20.03.2008 | 14:04 | reagovat |

    Patriku, proč se z řízů dělá ten tlustý kus masa? kdyby zůstaly v původním tvaru, tak by to nebylo ono???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web