Autor:

Kuřecí řízky Avery Island

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Brambory 1 kg
Kari  
Tabasco  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Mouka  
Vejce  
Strouhanka  
Světlá sojová omáčka  
Sádlo
na smažení
 
Máslo
na smažení
 
Divoké koření
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Jalovec  
Kuřecí řízky Avery Island

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
Druhý den je přeložené na tlustý kus masa (aby držely přeložené mužeme „slepit“ směsí vajíčka a mouky) obalíme 2x v trojobalu a velmi zprudka a rychle osmažíme v sádle s máslem.

Vymažeme pekáč trochou oleje a dno pokryjeme velmi tenkými plátky neloupaných (důležité!), omytých, syrových brambor a na ně položíme osmažené řízky a necháme v na 225 °C rozehřáté troubě dopékat cca 30 minut. Po této době bude maso dokonale měkké a brambory budou též hotové. Během pečení můžeme řízky jednou obrátit.

Tip: na řízky si vyrábím v mixéru strouhanku z čerstvých rohlíků. Maso pak bývá méně vysušené a obal křupavější. Navíc by řízky měly během smažení v tuku plavat, ideálně být ponořené. Jedině tak se udělají ze všech stran stejně dobře.

Důvodem, proč se toto jídlo jmenuje Avery Island Chicken Schnitzel, tedy kuřecí řízky Avery Island je, že hlavní výrobce Tabasca má sídlo právě na Avery Islandu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí řízky Avery Island

Komentáře

  1. Patrick Schmitt   20.03.2008 | 19:33 | reagovat | závadný

    Při následném půlhodinovém pečení v troubě, při kterém se trošku spojují chutě masa s bramborami, by eventuálně hrozilo, že se ténké řízky vysuší. U tlustšího kusu masa toto riziko odpadá. Maso zůstane šťavnaté a zjistíte, že po pečení se bude na jazyku přímo rozpadávat, tak jak to má být. :-)

  2. Lenka   20.03.2008 | 14:04 | reagovat | závadný

    Patriku, proč se z řízů dělá ten tlustý kus masa? kdyby zůstaly v původním tvaru, tak by to nebylo ono???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web