Kuřecí řízečky v sýrovém obalu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
3
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso prsa
  • marináda
    • 1
      bílý jogurt
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      vejce
    • česnek
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      lžička chilli
  • na obalení
    • strouhanka
    • sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, z ostatních surovin zpracujeme marinádu. Řízečky necháme v marinádě přes noc odležet. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a smícháme se strouhankou v poměru 1:1 (trošku sýra ještě schováme na posypání řízků). Rozpálíme tuk na smažení, řízeček vyjmeme z marinády a obalíme ve směsi ze strouhanky a sýra. Dáme smažit. Usmaženou stranu řízku posypeme zbylým sýrem a dosmažíme druhou stranu.
2
Doporučuji smažit na teflonové pánvi. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Markéta Slachová
    Markéta Slachová |

    10. 7. 2008 09:28

    Musím se přidat k hodnocení. Je to prostě vynikající.Podle komentáře jsme řízky neklepala, ale podélkně rozkrojila, takže zůstaly úplně šťavnaté.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 7. 2007 22:34

    Buy <a href=http://www.igamehome.com/EVE_Online_Isk.htm>eve online isk</a>, eve online isk & Accounts Store. Excellent Bizrate Ratings!Look here to Buy Cheap <a href=http://www.igamehome.com/SilkRoad_Gold.htm>Silkroad Gold</a>, Silk road Gold, Money, Guides, Accounts & Items, Power Leveling. We provide 24/7 Friendly Live Support & Instant Delivery.Play as a VIP now!Runescape is a great mmorpg game, so we supply <a href=http://www.mmorsgold.com/index.asp>Runescape2 Gold</a>, Or RuneScape Money to you. To enjoy the game, you may choose us to buy Runescape2 Gold Service.<a href=http://www.mmobus.com/lineage2_adena.htm>Lineage2 Adena</a> Price Trends & Price Comparison of Cheap Lineage 2 Adena for Sale across top stores.Don't Buy Lineage2 Adena before visiting GameUSD.<a href=http://www.mmobus.com/swg_credits.htm>SWG Credits</a> are the power driving the star wars galaxy economy.

  • Heda
    Heda |

    14. 5. 2007 10:56

    tento recept má jednu vadu je potřeba k němu dopsat velmi žravé a dobré i studené. dělala jsem v sobotu k obědu a jen se zaprášilo

  • bramborka
    bramborka |

    4. 1. 2007 17:38

    Dělala jsem včera k večeři a rodinka stála frontu už jak cítili při smažení vůni česneku a sýra.Zařazuji do oblíbených a dávám za 1*.

  • Jarka
    Jarka |

    29. 9. 2006 16:41

    Měla jsem strach, že se mi sýr rozteče, ale nebylo tomu tak. Určitě budu dělat i nadále, rodině chutnaly s amer. bramb.

  • Anička
    Anička |

    20. 9. 2006 11:55

    teda paní Ivano hotová lahůdka. Nedělala jsem řízečky, ale spíš nugety a snědla bych to celé sama

  • Bára Sekaninová
    Bára Sekaninová |

    17. 8. 2006 08:39

    Děkuji za dobrý tip, povedly se, přidám do oblíbených.

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    11. 8. 2006 12:33

    Paní Báro, těší mě, že vyzkoušíte recept. Myslím, že klidně můžete použít i zakysanou smetanu, neměl by v tom být problém. Přeji ať se podaří!

  • Bára Sekaninová
    Bára Sekaninová |

    11. 8. 2006 10:20

    Dobrý den, chci řízečky dnes naložit a zítra smažit, ale nemám bílý jogurt, mám jen zakysanou smetanu. Můžu ji použít? Bydlím na vesnici, kde máme malý obchod a bílý jogurt prostě není.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 8. 2006 14:58

    měla jsem v lednici parmazán, tak jsem to vyzkoušela a musím říct, že výsledek mě opravdu překvapil, hodnotím 1 (byly výborné i studené jen tak s pečivem a zeleninovým salátem)

  • Petra Znojilová
    Petra Znojilová |

    26. 7. 2006 09:28

    Moc jsem řízečkům nevěřila.Měla jsem je naložené 2 dny a musím přiznat, že tak křehké a křupavé řízečky jsem dlouho nejedla.Všem vřele doporučuji!

  • Linda
    Linda |

    12. 7. 2006 13:46

    bílý jogurt jsem neměla,tak jsem je vyzkoušela se zakysanou smetanou a měly úspěch, nejvíc asi chutnaly dětem

  • Olina Doubravová
    Olina Doubravová |

    4. 7. 2006 16:43

    Na radu autorky jsem přidala česnek a směs chutí je jedinečná! Zkoušela jsem udělat pouze nugetky a ne řízečky a děti mi to braly od ruk, nestihala jsem smažit. Famózní :)

  • Lada :)
    Lada :) |

    28. 6. 2006 10:43

    Oh jak křehké

  • Anonym
    Anonym |

    20. 6. 2006 14:55

    Jo máte pravdu, s česnekem to chutnalo báječně. Dobrý nápad paní Ivano. Dávám Vám za jedna.

  • Milada Králová
    Milada Králová |

    24. 5. 2006 15:28

    hm, dala jsem česnek a chutnalo to báječně. Použila jsem nastrouhaný eidam a boule za ušima mám ještě teď. Opravdu křehoučké a velmi chutné. Dávám vám jedničku 1 a děkuji za velmi dobrý a zajímavý recept

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    15. 5. 2006 11:01

    Když přidáte do marinády ještě 3 stroužky tak jsou řízečky báječné!

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    15. 5. 2006 10:32

    Opravdu, citronová šťáva se dává do marinády na zkřehčení masa. Řízečky jsou opravdu uvnitř krásně šťavnaté a sýrový obal zůstává křupavý.

  • Gábina
    Gábina |

    11. 5. 2006 12:15

    citronová štáva by se měla dát do marinády, aspoň já bych to tak udělala :-))

  • Lída V.
    Lída V. |

    11. 5. 2006 09:45

    A na co citron?

  • vykouk
    vykouk |

    25. 4. 2006 10:15

    jé jé ai jsem to přepískla s čili, dlaa jsem polévkovou lžíci, tak to teda bylo!

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    11. 4. 2006 14:41

    Parmazán jsem nezkoušela, ale šlo by to přidat k Eidamu půl na půl.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 4. 2006 15:07

    ...... a co tak parmazán?????

  • Ivana
    Ivana |

    3. 4. 2006 15:38

    Sýr používám Eidam, na 3 prsa stačí menší kelímek jogurtu. Pokud dáte větší nic nepokazíte.

  • Lila
    Lila |

    3. 4. 2006 10:45

    Jogurt má být malý nebo větší?? Jaký sýr je nejvhodnější, mám strach aby se moc neroztekl a nepřipaloval se potom.

  • Marie
    Marie |

    31. 3. 2006 15:08

    Vynikající i studené s chlebem a zeleninou, chilli může být i trochu víc. Díky za originální recept