Kuřecí ptáčci v trojobalu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 4
      plátek šunka Bohemia
    • 50
      g sýr
    • 50
      g sýr niva
    • 1
      ks cibule
    • hořčice plnotučná
    • grilovací koření
    • ingredience na trojobal
    • potravinářská folie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme z jedné strany grilovacím kořením a pepřem. Pokořeněnou stranu potřeme plnotučnou hořčicí. Na potřenou stranu položíme plátek šunky. Na kraj plátku položíme nudličku Nivy, trochu strouhaného Eidamu a do zlatova předem orestovanou cibulku.
2
Plátek poté zatočíme jako ptáčka a na okrajích spíchneme párátky. Všechny 4 ptáčky obalíme dvakrát v trojobalu.
3
Poté smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, asi 10 minut na mírnou teplotu. Podle tlouštky pro jistotu vložíme ptáčka po vyndání z fritovacího hrnce asi na minutu do mikrovlné trouby, abychom se ujistili, že bude řádně propečen i ve středu.
4
Při servírování nezapomeneme vytáhnout párátka. Jako přílohu podáváme hranolky nebo opékané brambory.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • jana balkova
    jana balkova |

    24. 9. 2009 16:41

    děkuji za inspiraci udělam na neděli

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    15. 9. 2009 07:49

    Určitě vyzkouším.