Kuřecí prsíčka zapečená s broskvemi

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule velká
    • 750
      ml broskvový kompot
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      balíček polévka instantní např. sýrová nebo žampionová - jakákoliv, ktetá neobsahuje těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dno remosky nebo pekáčku poklademe na kolečka nakrájenou cibulí. Kuřecí prsa z jedné strany osolíme a okořeníme kari kořením a naskládáme na cibuli okořeněnou stranou dolů. Z druhé strany maso posypeme sušenou směsí na polévku. Poklademe půlkami broskví a vše zalejeme šlehačkou smíchanou s cca 300 ml broskvové šťávy. Pečeme asi 45-60 minut.
2
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    5. 11. 2007 10:07

    Je to vyzkoušeno a chuť je opravdu výborná.Samozřejmě,že podle toho, jakou použijete polévku,tak je pokaždé trochu jiná.Pokud se Vám to nezdá,zkuste dát třeba jen 1 nebo 2 sáčky instantní polévky a uvidíte.Tím sáčkem instantní polévky je myšlen sáček o hmotnosti cca 18 gramů.

  • Gord
    Gord |

    4. 11. 2007 10:36

    Opravdu tam přijde tolik sáčku té polévky vždyť už to pak muže být jídlo pro regiment..nebude tam skoro cítit to kuře..no nevím.

  • Lukáš Krpata
    Lukáš Krpata |

    31. 3. 2007 21:02

    Velmi dobré a lehké, doporučuji k tomu smaženou rýži s jarní cibulkou. Použil jsem polévku instantní sýrovou a položil ještě pár plátků eidamu na prsíčka. Všem moc chutnalo. Akorát doporučuji nešetřit solí vzhledem k velkému množství sladkého kompotu. Nicméně, díky Zdeňko za recept, určitě zopakujem.lukáš

  • usko
    usko |

    25. 2. 2006 14:01

    pani ZDENA,vyzerá to vynikajúco,hned zajtra to skúsim.