Kuřecí prsíčka na smetaně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: Nell753951

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g kuřecí maso prsa
    • grilovací koření
    • olej
    • maizena
    • smetana
    • broskve
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém ohni s olejem opékáme. Okořeníme kořením (po lžičce). Když je maso hotové, do omastku na pánvi přidáme asi lžičku mazeiny a zalijeme smetanou (asi 150 ml). Do omáčky přidáme na kostky pokrájenou broskev a necháme povařit. Můžeme přilít trochu rumu (MÁLO!!!). Jako přílohu podáváme rýži, hranolky nebo krokety.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    2. 12. 2010 20:05

    Nemáš se za co omlouvat :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    2. 12. 2010 14:42

    Zito, omlouvám se, je to, jak píšeš. Maizena i Gustin je tedy kukuřičný, Solamyl bramborový.... Ale nic to nemění na tom, že ta lžička Maizeny recept nijak významně neovlivní.... =-O

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    2. 12. 2010 11:25

    Simčo, napsala jsi to obráceně ;-) kukuřičný je Gustin a bramborový Solamyl, Maizenu nepoužívám, ale dle názvu to bude asi kukuřičný "mais". :-) Do jídel používám Solamyl a do moučníků Gustin. :-)

  • lenka
    lenka |

    2. 12. 2010 08:19

    na kolik je tento recept porcí :-\

  • Simča S.
    Simča S. |

    1. 12. 2010 23:50

    Klídek, Maizena je kukuřičný škrob, místo té můžeš dát i škrob bramborový (Gustin), nebo i hl. mouku - je to tam pouze na zahuštění....

  • Kodi
    Kodi |

    1. 12. 2010 21:12

    maizenu jsem se ani neobtěžovala googlit, co že to je, takže vynecháno :D , rum po ruce zrovna nebyl, takže také nic. Použila jsem zakysanou smetanu a broskve z kompotu, jako příloha rýže. Výborný výsledek, děkuji za recept a dávám palec nahoru

  • Ladia -
    Ladia - |

    26. 2. 2010 11:57

    Prosím o opravu té příšerné hrubky.