Autor:

Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve smetanovo-vínové omáčce

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Kuřecí prsa 3 ks
Plátkový sýr  
Šunka  
Smetana na vaření
(1 kelímek)
220 g
Bílé víno
dle chuti, já dávám zhruba 6 polévkových lžic
 
Sůl  
Pepř mletý  
Grilovací koření  
Podravka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, naklepeme, osolíme, opepříme, dochucuji trochou grilovacího koření. Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme, odložíme na talíř.

Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé vínko a ochutnáváme, aby nebylo „převíněno“. Přidáváme dle chuti :-). Omáčku necháme pozvolna provařit.

Na prsa mezitím klademe plátky a šunky a sýra. Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme. Prsa klademe do omáčky aby se nám prohřála, omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl. Podáváme s rýží, těstovinou či hranolkami.

Dobrou chuť ;)!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
5
1 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 2x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsa se šunkou a sýrem ve smetanovo-vínové omáčce

Komentáře

  1. Morgana1   10.08.2013 | 10:34 | reagovat | závadný

    Proboha...jak takový recept můžete dát do italské kuchyně??? To by vás hnali....(podravka) a plátkový sýr? Předpokládám eidam...Jak jinak,že? Tady v Čechách neznáme nic jiného než odporný eidam, kečup a polévkové koření.....

    1. UXO   03.02.2016 | 21:46 | reagovat | závadný

      Tak se odstěhuj, třeba do Libie.

  2. Mrs.C   15.04.2013 | 18:09 | reagovat | závadný

    Recept som si sice este neodskusala no rada by som priniesla do pozornosti domacich kucharov fakt ze kedykolvek varite s vinom, vlejte ho do panvice v ktorej ste piekli (smazili) masove kotletky este predtym ako pridate smotanu alebo kuraci vyvar. Pri takomto (spravnom) postupe sa alkohol ktory sa vo vine nachadza odpari a v panvici zostane iba chut a aroma vina .
    Tiez by som rada podotkla ze suche vina su na varenie vhodnejsie.



  3. petrcze   01.02.2013 | 15:35 | reagovat | závadný

    výborné

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web