Kuřecí prsa s bylinkovou krustou

Hodnocení:

Moje:

30 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 40
      ml olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 150
      g celozrnné pečivo
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g sýr
    • 5
      g bazalka
    • 5
      g petrželka
  • brambory
    • 1
      kg brambory
    • 50
      g máslo
    • 50
      g pórek
    • 150
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Maso naskládáme do pekáčku.
2
Pečivo nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem a sekanými bylinkami. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Tuto směs klademe v hromádkách na maso, dobře umáčkneme a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C na cca 10−15 minut. Krustu necháme pěkně zezlátnout a podáváme s pórkovými brambory a zelným salátkem.
3
Oškrábané brambory uvaříme doměkka, slijeme vodu, rozšťoucháme a uchováme pod pokličkou.
4
Na másle osmahneme pórek nakrájený na jemné nudličky, zalijeme mlékem a prohřejeme, vmícháme do brambor a osolíme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    1. 4. 2013 18:20

    Kluci v akci :'( . V názvu vám chybí pórkové brambory :-|