Autor:

Kuřecí prsa s ananasem

Střední
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
400 g
Olej  
Bílek 2 ks
Škrob 1 lžička
Cukr 1 lžička
Ananas
I se šťávou
100 g
Wei-su
1/2 lžičky
1 lžička
Mandle 50 g
Sůl  
Víno 1 lžíce
Vývar  
Kompot
Barevného na ozdobu
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova. Vyjmeme z pánve a necháme okapat.

Asi polovinu oleje odlijeme a na zbylém orestujeme na kousky nakrájený ananas i se šťávou. Přidáme spařené oloupané mandle a mírně zalijeme vývarem. Krátce podusíme, přidáme zpět maso, ochutíme vínem, špetkou cukru, wei-su a solí. Hotové zdobíme sekanými mandlemi a barevným kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsa s ananasem

Komentáře

  1. Michaela   16.10.2006 | 15:46 | reagovat |

    toto je nas oblubeny recept, robime ho minimalne raz do mesiaca:-)

  2. Lada Kovářová   16.06.2005 | 22:52 | reagovat |

    Wei-su - výtažek z obilí v podobě bílých krystalků nebo prášku, který jídlu dodává vynikající chuť a nemění přitom původní barvu použitých surovin. Přidává se těsně před koncem přípravy jídla, neboť nemá procházet procesem dlouhého vaření. Možno nahradit Glutasolem.

  3. pupen Hons   16.06.2005 | 22:46 | reagovat |

    Co to je wej-su?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web