Kuřecí prsa s ananasem

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • olej
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžička škrob
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g ananas I se šťávou
    • 1
      lžička wei-su 1/2 lžičky
    • 50
      g mandle
    • sůl
    • 1
      lžíce víno
    • vývar
    • 50
      g kompot Barevného na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova. Vyjmeme z pánve a necháme okapat.
2
Asi polovinu oleje odlijeme a na zbylém orestujeme na kousky nakrájený ananas i se šťávou. Přidáme spařené oloupané mandle a mírně zalijeme vývarem. Krátce podusíme, přidáme zpět maso, ochutíme vínem, špetkou cukru, wei-su a solí. Hotové zdobíme sekanými mandlemi a barevným kompotem.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    16. 10. 2006 15:46

    toto je nas oblubeny recept, robime ho minimalne raz do mesiaca:-)

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    16. 6. 2005 22:52

    Wei-su - výtažek z obilí v podobě bílých krystalků nebo prášku, který jídlu dodává vynikající chuť a nemění přitom původní barvu použitých surovin. Přidává se těsně před koncem přípravy jídla, neboť nemá procházet procesem dlouhého vaření. Možno nahradit Glutasolem.

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    16. 6. 2005 22:46

    Co to je wej-su?