Kuřecí prsa od Martina

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: blikni

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor
    • chilli
    • 1
      lžíce med
    • hladká mouka
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji, pak zprudka opečeme kuřecí nudličky. Když se maso zatáhne, přidáme posekaný či lisovaný česnek a koření (sůl, pepř, zhruba lžíci zázvoru a lžičku mletého chilli), podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme tak 20-30 minut. Když je maso měkké, zahustíme omáčku hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, pak k masu přidáme lžíci medu a pro zjemnění trošku másla. Necháme ještě chvilku povařit.
2
Podáváme se suchou rýží (nejlepší je mix indiánská s normální rýží).
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    14. 11. 2007 19:53

    Ano, byl myšlen zázvor čerstvý. Ráda s ním experimentuji, má zvláštní, ale velice zajímavou chuť. Výborný je z něj i čaj.

  • Zuzana Coufalová
    Zuzana Coufalová |

    14. 11. 2007 14:24

    Chystám se na to. Ten zázvor jsem pochopila jako čerstvý, na jemno nastrouhaný.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    14. 11. 2007 08:59

    no mozno je to myslene ako cerstvy zazvor....nasekany na drobno.....v tom pripade by to bolo v poriadku.....

  • Gábina H
    Gábina H |

    14. 11. 2007 08:45

    Celá lžíce zázvoru mi přijde moc na toto množství masa.

  • chemik
    chemik |

    14. 11. 2007 08:44

    na jakoukoli omáčku je lepší jíška. Nežere chuť