Autor:

Kuřecí prsa na švestkách

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa bez kosti, ale s kůží
4 ks
Olivový olej 5 lžíce
Pomerančová kůra
jemně strouhaná
 
Švestky
velké, vypeckované a nakrájené na skrojky (nebo slívy)
8 ks
Pomerančová šťáva  
Koriandr
nebo petrželka
1 hrst
Sůl  
Pepř drcený  
Kuřecí prsa na švestkách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Grilování, Drůbeží

Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou kůrou, dobře přitiskněte, aby neodpadávala. Grilujte nejprve kůží dolů, 7–9 minut z každé strany. Švestky dejte do kastrolu, přidejte pomerančovou šťávu a krátce poduste, jenom aby ovoce změklo, ale nerozpadlo se. Vmíchejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.

Know-how: Švestky podobně jako meruňky velmi dobře fungují jako příloha k masům, zejména drůbežímu a vepřovému. Připravují a dochucují se tak, aby vynikla jejich sladce navinulá chuť, která dobře doplňuje pikantnější chuť masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsa na švestkách

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web