Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • celer
    • 2
      droždí
    • cibule
    • česnek
    • strouhanka
    • nudle
    • vejce
    • majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • nové koření
    • kuře Kostra nebo špalíček
    • kořenová zelenina Mrkev, petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s trochou oleje necháme zesklovatět cibulku.
2
Přidáme kvasnice, které se za stálého míchání nejdříve roztečou a za chvilku je z nich zase hmota. V tuto chvili dáme vychladnout. Přidáme jedno vejce, osolíme, přídáme majoránku a zasypeme strouhankou tak, aby z toho vznikla hmota.
3
Mokrou rukou tvoříme kuličky a necháme zavařit v polévce. Ještě přidáme vlasové nudle a je hotovo.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • skromný hoch
    skromný hoch |

    11. 5. 2014 17:41

    Skvělý způsob jak se zbavit babičky. :-D Dávám za pět :-$

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    25. 7. 2010 10:04

    Přidávám se ke kladným hodnocením - dělala jsem drožďové knedlíčky poprvé a jsou moc dobré a navíc snadná příprava! Dávám za jedna!

  • Ila
    Ila |

    18. 1. 2007 18:44

    Tak jsem dnes polévku vařila a je opravdu skvělá.

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    8. 1. 2007 13:31

    Naposled jsem jedla drožďové knedlíčky asi před 20 lety a mám je moc ráda, určitě vyzkouším. Už se těším.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 11. 2006 00:35

    jsou výborný

  • Jana Hamalová
    Jana Hamalová |

    1. 10. 2004 19:18

    Dělám je stejně jako paní Eva. Kupuji 40dkg kvasnic, protože než je dám do polévky, polovina jich zmizí. Doporučuji je, protože jsou fakt dobré a i zdravé. Někdy, co je zdravé není dobré, ale tyto knedlíčky jsou špica.l

  • věra
    věra |

    1. 10. 2004 10:42

    Tato polévka je velmi dobrá díky za vynikající recept.

  • Eva
    Eva |

    1. 10. 2004 10:19

    Já dělám také drožďové knedlíčky: rozehřeji máslo, dám kvasnice - nejprve se rozpustí a po několika minutách se za stálého míchání zase začnou oddělovat od másla. Do této hmoty dám sůl, pepř, vejce, majoránku, česnek a strouhanku podle potřeby - aby šly dělat kuličky. Uděláte-li tužší těsto nevadí, nastrouhám ho přes hrubé struhadlo a je v polévce strouhání. Je to výborné a dávám i do zeleninových polévek. Vřele doporučuji děteme - zdravé.