Autor:

Kuřecí po provensálsku s česnekovou omáčkou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Kuřecí maso 500 g
Cibule 1 ks
Olej
na osmažení cibule
 
Provensálské koření
dle chuti, já používám mlýnek
 
Grilovací koření
stačí špetka na chuť
 
Pepř mletý
opět používám mlýnek
 
Sůl  
Česnek
záleží jak kdo ho má rád
5 stroužek
Mouka
na zahuštění omáčky
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme provensálským kořením, pepřem a solí a zalejeme kapkou oleje. Necháme odležet a mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a necháme ho tzv. zatáhnout. Poté podlejeme vodou a necháme dusit až je maso měkké. Vodu doléváme ať máme dost šťávy.

Když už máme maso měkké, vyndáme ho ze šťávy, kterou zahustíme moukou a chvíli povaříme. Stáhneme z ohně a přidáme rozdrcený česnek. S česnekem už neváříme!!!
Jako přílohu podáváme hranolky nebo pečené brambory. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí po provensálsku s česnekovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web